You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 11 november

Kijk uit voor de valstrikken

'DE ZOGENAAMDE WETENSCHAP'

"O Timotheus, bewaar het pand u toevertrouwd, een afkeer hebbende van het ongoddelijk ijdel roepen en van de tegenstellingen der valselijk zogenaamde wetenschap."
1 Timotheus 6:20 (SV)

Menselijke kennis, zowel van stoffelijke als van geestelijke dingen, is onvolkomen en niet objectief. Daarom zijn velen niet in staat hun wetenschappelijke opvattingen overeen te laten stemmen met wat de Schrift vaststelt. Velen nemen louter theorien en bespiegelingen aan als wetenschappelijke feiten en zij denken, dat Gods Woord kan worden getoetst aan deze 'zogenaamde wetenschap'...

De mens heeft zich aangematigd wijzer te zijn dan zijn Schepper. Menselijke wijsbegeerte heeft het ondernomen verborgenheden te onderzoeken en te verklaren die nooit en te nimmer door de eeuwen heen zullen worden geopenbaard.

Het wetenschappelijk onderzoek is voor velen een vloek geworden. God heeft toegestaan dat een stroom van licht werd uitgestort over de wereld door ontdekkingen op het gebied van wetenschap, kunst en techniek; maar zelfs de grootste geesten raken in hun pogingen om een verband te leggen tussen wetenschap en goddelijke openbaring verward, wanneer zij zich niet bij hun naspeuringen laten leiden door Gods Woord.

God is het fundament van al het bestaande; alle ware kennis is in overeenstemming met Zijn werken, alle ware opvoeding leidt tot gehoorzaamheid aan Zijn bestuur. De wetenschap opent naar ons idee nieuwe wonderen voor ons begrip, zij streeft naar hoge doeleinden en zij doorzoekt nieuwe diepten, maar in al haar onderzoekingen brengt zij niets te voorschijn, dat in tegenstelling is met de goddelijke openbaring. 35)
God is de oorsprong van alle wetenschap... Wetenschap, in de juiste betekenis van het woord, stemt met het Woord overeen, waarbij de á‚áá‚án de ander verduidelijkt. Samen leiden zij ons dichter tot God, door ons iets te leren van de wijze en heilzame wetten waardoor Hij werkt.

Kennis van de ware wetenschap is macht... Alhoewel kennis van de ware wetenschap macht betekent, betekent de kennis die Jezus persoonlijk op aarde wilde meedelen een nog veel grotere macht. De kennis van de verlossing is de belangrijkste wetenschap die men moet leren in de voorbereidende school van het aardse leven. De wijsheid van Salomo is begerenswaardig, maar de wijsheid van Christus verreweg meer te begeren en is veel wezenlijker.