You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 10 november

Kijk uit voor de valstrikken

EEN GEVAARLIJKE WIJZE OM DE GEEST TE GENEZEN

"Ziet toe, dat niemand u als een roof meevoere door de filosofie, en ijdele verleiding, naar de overlevering der mensen, naar de eerste beginselen der wereld, en niet naar Christus." Colossenzen 2:8 (SV)

Er is... een zogenaamd geneesmiddel voor de geest, dat één van de meest doeltreffende hulpmiddelen is van de boze. Het is een zogenaamde wetenschap, waardoor de geest van iemand onder de heerschappij van iemand anders wordt gebracht, zodat de zwakste persoonlijkheid opgaat in de sterkere en de ene mens door de wil van de ander handelt... (hypnose) Maar deze zogenaamde wetenschap komt voort uit valse beginselen. Deze methode is vreemd aan Christus en aan Zijn Geest. Zij leidt niet naar Hem, die leven en verlossing is. Hij, die de aandacht van de mens op zichzelf richt, keert hen van de ware bron van kracht af.

Wij moeten ons in deze dagen aan alle kanten beschermen tegen twijfel en ontrouw, die zo vaak in een 'wetenschappelijk jasje' gestoken zijn. Door middel hiervan is onze grote tegenstander bezig duizenden te verleiden en ze gevangen te nemen. Het is verschrikkelijk om te zien hoe hij de wetenschap (de wetenschap die zich met de menselijke geest bezighoudt) voor zijn eigen karretje spant. Hij sluipt onmerkbaar als een slang binnen om het werk van God te verderven.

Omdat men gelooft dat iemand zo'n positieve invloed kan hebben op de geest van een ander doordat deze in de geest van de ander opgaat, weet satan, die steeds klaar staat iedere gelegenheid aan te grijpen, hier een ingang te vinden en links en rechts terrein te winnen. Degenen die deze wetenschappen, die betrekking hebben op de geest van een mens, vereren en hemelhoog prijzen omdat men beweert dat er zulke grote en goede resultaten door geboekt worden, beseffen niet welke kwade kracht zij bezig zijn te koesteren in het hart... Geliefde lezer, kijk uit voor de invloed die van deze 'wetenschap' uitgaat, want de strijd die geleverd wordt tussen Christus en satan is nog niet beeindigd..

Door het gebed te verwaarlozen wordt de mens ertoe gebracht op eigen kracht te vertrouwen en hiermee gaat de deur voor de verzoeking open. In veel gevallen wordt de verbeeldingskracht geboeid door wetenschappelijk onderzoek en dan voelt de mens zich gevleid door het bewustzijn van zijn eigen vermogens.

Snij uit uw binnenste alles weg, dat naar hypnose ruikt, de 'wetenschap' waardoor satanische werkingen worden uitgevoerd.