You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 9 november

Kijk uit voor de valstrikken

GEHEIMZINNIGE STEMMEN IN ONZE TIJD

"En iemand, die zich tot de geesten van doden of tot waarzeggende geesten wendt, om die overspelig na te lopen, tegen zo iemand zal Ik mijn aangezicht keren en hem uit het midden van zijn volk uitroeien." Leviticus 20:6

De tovenaars uit de heidense tijden zijn de spiritistische mediums, de helderzienden en de waarzeggers van nu. De geheimzinnige stemmen, die werden gehoord te Endor en Efeze verleiden ook nu nog door hun leugenachtige woorden de mensenkinderen. Als de sluier van onze ogen kon worden weggenomen zouden wij boze engelen zien, die al hun kunsten aanwenden om mensen te verleiden en te verwoesten.

Soms verschijnen er boze geesten aan mensen in de gedaante van hun overleden vrienden en deze vertellen voorvallen of gebeurtenissen die in hun leven een rol speelden. En zij voeren handelingen uit, die deze mensen deden. Op deze wijze brengen zij mensen ertoe te geloven, dat hun gestorven vrienden nu engelen zijn en zich over hen bezorgd maken en gemeenschap met hen hebben. Degene, die op deze manier aanspraak maken de geesten van gestorvenen te zijn, worden met een zekere afgodische verering bekeken en voor velen schijnen hun woorden van meer belang dan Gods Woord.

Ik zag hoe snel deze misleidende verzinsels van het spiritisme veld winnen in de wereld. Mij werd een lange trein getoond van heel veel wagens, die voort snelde als een bliksemflits. De engel vroeg mij aandachtig te kijken. Ik richtte mijn ogen op de trein. Het was of de hele wereld mee op reis ging. Daarna toonde hij mij de bestuurder: een knap en statig mens, waar alle reizigers tegenop zagen en waarvoor men eerbied had. Ik was erg verbaasd en vroeg aan de engel, die mij te woord stond, wie dat was. Hij zei: "Dat is satan. Hij is de bestuurder, in de gedaante van een engel des lichts. Hij heeft de wereld in zijn strik gevangen... En zo gaan allen met de snelheid van de bliksem naar het verderf."

Deze misleiding zal zich nu over de wereld verbreiden en wij zullen hiertegen moeten strijden. Als wij hier niet op voorbereid zijn, zullen wij worden gevangen in zijn strik en zullen overwonnen worden door de boze. 28) Het volk van God moet voorbereid zijn om aan deze geesten weerstand te bieden door middel van de Bijbelse waarheid. Zij moeten weten dat de doden niets weten en dat degenen die op deze wijze verschijnen geesten van duivelen zijn.