You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 8 november

Kijk uit voor de valstrikken

VEILIGHEID BESTAAT IN WAAKZAAMHEID

"Laten wij dan ook niet slapen gelijk de anderen, doch wakker en nuchter zijn." 1 Thessalonicenzen 5:6

Mij werd satan getoond, zoals hij eens was: een gelukkige, verheerlijkte engel. Daarna werd mij satan getoond, zoals hij nu is. Hij heeft nog steeds een koninklijke gedaante. Zijn gelaatstrekken zijn nog edel, want hij is een gevallen engel. Maar de uitdrukking van zijn wezen is vol vrees, bezorgdheid, ontevredenheid, boosaardigheid, haat, ondeugd, bedrog en alle mogelijke kwaad.

Ik merkte in het bijzonder de uitdrukking van zijn wenkbrauwen op, die vroeger zo edel waren. Zijn voorhoofd week achterwaarts van de oogkassen af. Ik zag dat hij zich zolang naar het kwaad had geneigd, dat elke goede eigenschap verlaagd was en ieder boze karaktertrek zich sterk had ontwikkeld. Zijn ogen waren berekenend, sluw en zeer fel. Zijn gestalte was fors, maar het vlees hing slap over zijn handen en gezicht. Toen ik hem zag, rustte zijn kin op zijn linkerhand. Hij scheen diep in gedachten. Er was een glimlach op zijn gelaat, die mij verschrikte, zo vol boosheid en duivelse sluwheid. Deze glimlach verschijnt op zijn gezicht vlak voor hij zeker is van zijn slachtoffer en als hij het slachtoffer in zijn strikken heeft gevangen, breidt die glimlach zich uit in een weerzinwekkende lach.

Gods volk moet zich voorbereiden om de listige vijand te weerstaan. Satan vreest deze weerstand. Hij kent beter dan wij de grens van zijn macht en hoe gemakkelijk hij overwonnen wordt als wij hem moedig weerstaan. Door de goddelijke kracht is de zwakste gelovige meer dan overwinnaar over hem en al zijn boze engelen; en als de zwakste heilige beproefd wordt, zal deze zijn grotere macht laten zien. Daarom komt satan zo onhoorbaar aanlopen en zijn zijn bewegingen zo stiekem en zijn aanvalsplannen zo verborgen...

De mens is de gevangene van satan. Van nature neigt hij ertoe zijn ideeën te volgen en zijn plannen uit te voeren. In zichzelf heeft de mens geen macht om doeltreffend weerstand te bieden aan het verkeerde. Alleen, wanneer Christus in hem woont, door een levend geloof en Hij zijn verlangens beïnvloed en hem kracht van boven schenkt, kan de mens zo'n verschrikkelijke vijand weerstaan. Iedere andere weg om zich te verdedigen heeft geen enkel nut. 24)