You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 7 november

Stormachtige tijden op til

ONZE IJVER BEPROEFD!

"Geliefden, laat de vuurgloed, die tot beproeving dient, u niet bevreemden, alsof u iets vreemds overkwame. Integendeel, verblijdt u naarmate gij deel hebt aan het lijden van Christus, opdat gij u ook met vreugde zult mogen verblijden bij de openbaring zijner heerlijkheid." 1 Petrus 4:12,13

De navolgers van Christus weten te weinig af van de valstrikken die satan en zijn aanhangers voor ons klaarleggen. Maar Hij die troont in de hemel zal al deze verleidingen in Zijn hand nemen om Zijn plan te voltooien. De Here laat toe, dat Zijn volk aan buitengewoon krachtige verzoekingen wordt onderworpen, niet omdat Hij plezier heeft in hun ellende en hun leed, maar omdat dit noodzakelijk is voor hen, willen zij in het eind de overwinning behalen.

De machtige houweel van Gods waarheid heeft ons opgedolven uit de steengroeve van de wereld en heeft ons gebracht in de werkplaats van de Here om te worden gereed gemaakt voor een plaats in Zijn tempel. Bij dit werk komen de hamer en de beitel te pas en daarna gebeurt het polijstwerk. Verzet uzelf niet tegen de hand, die dit werk van genade aan u wil verrichten. Misschien bent u een ruwe steen, waaraan veel gewerkt moet worden, voordat u bekwaam bent, om de plaats in te nemen die God voor u heeft bestemd. Schrik niet, als God met de hamer en de beitel van beproeving uw gebreken wegslaat uit uw karakter. Hij alleen is in staat dit werk te volbrengen. En wees verzekerd dat Hij geen slag onnodig zal aanbrengen.

God heeft mij getoond, dat Hij Zijn volk een bittere beker zal te drinken geven, om hen te louteren en te reinigen... De bittere beker kan worden verzacht door geduld, volharding, verdraagzaamheid en gebed. En dit alles zal de bedoelde invloed uitoefenen op het werk van hen, die de beproeving in deze geest aanvaarden en dan zal God geëerd en verheerlijkt worden. Het is geen kleinigheid een christen te zijn en door God te worden aangenomen als Zijn eigendom.

Zijn genade voldoet in alle beproevingen en al zijn deze ook erger dan ooit te voren, toch zullen wij, als wij geheel op God vertrouwen, elke verzoeking doorstaan en door Zijn genade als overwinnaar er uit te voorschijn komen... Wij moeten de hele 'wapenrusting Gods' aandoen en elk ogenblik klaar staan om de botsing met de duistere machten te doorstaan.

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingnovember


www.sdanl.org