You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 4 november

Stormachtige tijden op til

DAN ZAL DE STEM VAN DE HERDERS BEPROEFD WORDEN

"Ik ben de goede herder en Ik ken de mijne en de mijne kennen Mij." Johannes 10:14

Ieder van ons zal enorm beproefd worden. Ons geloof zal tot het uiterste beproefd worden.

Wij moeten verankerd zijn in Christus, geworteld en gegrond in het geloof. Satan werkt door zijn werktuigen. Hij kiest mensen uit die niet van het levende water gedronken hebben, die naar iets nieuws verlangen en die altijd klaar staan om uit iedere bron die voor hun neus gehouden wordt, te drinken. Er zullen stemmen worden gehoord, die zeggen: "Zie hier is de Christus, of "zie daar", maar wij moeten hen niet geloven. Wij kunnen de ware herder aan zijn stem herkennen die zal zeggen: "Ik heb de geboden mijns Vaders gehouden." Deze herder roept ons Hem te volgen. Hij leidt Zijn schapen op de smalle weg van gehoorzaamheid aan Gods weg.

"De stem van de vreemdeling" is diegene die Gods heilige, rechtvaardige en goede wet niet eerbiedigt, noch gehoorzaamt. Veel mensen gaan er prat op heilig te zijn en zij roemen de wonderen die zij verrichten door zieken te genezen, terwijl zij 'de grote maatstaf van gerechtigheid' niet in aanmerking nemen... Door welke kracht worden deze genezingen gedaan? Ziet iemand hun overtredingen van de wet? Hebben zij een nederige houding zoals die van kinderen? Doen ze wat Gods wet van hen vraagt? Johannes zegt van Gods ware kinderen: "Die daar zegt: Ik ken Hem, en Zijn geboden niet bewaart, die is een leugenaar en in die is de waarheid niet" (1 Joh.2:4).

Wanneer mensen, die wonderbare genezingen doen, hun veronachtzaming van Gods wet goedpraten en daarin voortgaan, dan kunnen we niet op grond van deze wonderbare genezingen concluderen dat hun macht van God komt. Integendeel, hun macht komt van de wonderwerkende macht van de grote bedrieger.... Wij moeten op onze hoede zijn voor deze zogenaamde heiligheid, die overtreding van Gods wet goedkeurt. Zij die Gods wet overtreden kunnen niet heilig worden. Zij beoordelen zichzelf naar hun eigen maatstaf.