You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 3 november

Stormachtige tijden op til

DE VERLEIDING VAN WERELDSGEZINDHEID

"...opdat de satan op ons geen voordeel mocht behalen. Want zijn gedachten zijn ons niet onbekend." 2 Corinthiers 2:10b,11

Salomo zegt: "Wie op zijn eigen hart vertrouwt, is een dwaas" (Spr. 28:26). Er bestaan honderden van zulke belijders die beweren godvrezend te zijn. Paulus zegt: "zijn (satans) gedachten zijn ons niet onbekend." Wat een vaardigheid, listigheid en kunstgrepen moet hij opgebracht hebben om de navolgers van Christus ertoe te leiden zich te verenigen met de wereld door hen naar geluk te laten zoeken in het werelds vermaak, zodat zij het ongegronde idee zouden krijgen, dat met die ervaring iets goeds te winnen valt. Zo lopen zij onbewaakt en onbeschermd, rechtstreeks in de val, terwijl zij zichzelf vleien met het idee dat er geen kwaad op deze weg is...

Hoe kan ik de gedachte verdragen, dat de meeste jongeren van deze tijd, het eeuwige leven niet zullen verkrijgen! Ach! Mocht toch het geluid van de instrumentale muziek ophouden, zodat zij niet zoveel kostbare tijd zouden verspillen aan hun eigen pleziertjes. Ach, als zij eens wat minder tijd zouden wijden aan hun kleding en aan ijdel gepraat en in plaats daarvan hun gebeden ernstig tot God opzonden om een heerlijke ervaring met Hem te hebben. Het is werkelijk nodig dat ieder zichzelf nauw onderzoekt bij het licht van Gods Woord. Iedereen moet zichzelf de vraag stellen: "Heb ik een rein hart of is er nog verderf in? Ben ik een nieuw mens geworden in Christus? Of heb ik nog een vleselijk, een natuurlijk hart, en heb ik alleen nog maar uiterlijk een nieuw kleed aangedaan?"

Stel uzelf in gedachte voor het grote oordeel. Onderzoek uzelf bij Gods licht om te zien of er niet één geheime zonde is die u nog liefheeft. Of er niet één afgod in uw leven is die nog niet op het altaar geofferd en beleden is. Bid, ja bid zoals u nog nooit tevoren gebeden heeft, dat u niet zal worden verleid door de strikken van satan... Het fundament, waarop u uw hoop bouwt van het eeuwige leven kan niet stevig genoeg worden gelegd.

Terwijl anderen om ons heen een onbedachtzaam leven leiden en door hun eigen lusten gedreven worden, spreken wij met God in de hemel en verwachten vandaar de Verlosser. Wij zoeken intens naar God om vergeving te krijgen; om vrede, gerechtigheid en ware heiligheid van Hem te ontvangen. 9) Doe de zonde weg uit uw hart, want het is de zonde die de oorzaak was van de dood van Gods Zoon.