You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 2 november

Stormachtige tijden op til

DE WREDE MACHT VAN DE VIJAND

"Onderwerpt u dus aan God, maar biedt weerstand aan de duivel, en hij zal van u vlieden. Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen. Reinigt uw handen, zondaars, en zuivert uw harten, gij, die innerlijk verdeeld zijt." Jacobus 4:7,8

Er zijn massa's mensen, die tegenwoordig net eender onder de macht staan van de boze geesten, als de bezetene van Kapernaum. Allen die willens en wetens afwijken van Gods geboden, plaatsen zich onder de leiding van satan. Veel mensen denken te kunnen spelen met het kwaad. Ze denken dat zij ermee kunnen breken wanneer ze willen. Dan zien ze dat ze totaal verstrikt zijn en door iemand geleid worden die sterker is dan hun eigen wil. Zij kunnen niet ontsnappen aan deze mysterieuze macht. Geheime zonde of een overheersende hartstocht zullen hen gevangen houden totdat ze net zo machteloos worden als de bezetene van Kapernaum.

Satan is de god van deze wereld. Hij verderft de zintuigen en hij overheerst de geest door het kwade om Zijn slachtoffers te brengen tot het bedrijven van geweld en misdaad. Hij zaait innerlijke tweedracht en verduistert het verstand. Het werk van Christus is, de macht van satan, die over de mensenkinderen heerst, te verbreken. Toch zijn er zo veel mensen, die in het alledaagse leven, thuis, op het werk of in de kerk, Jezus afwijzen wanneer Hij aan de deur komt. In plaats daarvan laten ze het afschuwelijke monster binnen.

Het pad van satan is het breedst en meest bedrieglijk. Zijn weg lijkt het aantrekkelijkst, maar is in werkelijkheid erg moeilijk begaanbaar, duister en vol teleurstellingen.

Degene, die beseft in welk gevaar hij verkeert, kijkt ervoor uit om de Heilige Geest niet te bedroeven zodat hij niet van God wordt afgedreven, als hij weet, dat God geen behagen heeft in de weg die hij gaat. Het is toch veel beter en veiliger dicht bij God te zijn. Het heldere licht, straalt van Zijn Woord en geneest de wonden, die de zonde aangebracht heeft in zijn ziel. Hoe dichter wij bij God zijn, des te veiliger wij zijn, want satan haat en vreest de tegenwoordigheid van God.

De sluwheid van satan zal niet verminderen, maar de wijsheid die de mens gegeven wordt wanneer hij in een levende verbinding blijft met de Bron van alle licht en de goddelijke kennis, zal bestand zijn tegen de aanvallen van zijn kunstgrepen en zijn streken.