You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 1 november

Stormachtige tijden op til

VOOR ZULK EEN TIJD ALS DEZE

"Want als gij in deze tijd blijft zwijgen, dan zal er voor de Joden wel van een andere zijde uitkomst opdagen, maar gij en uws vaders huis zult omkomen, en wie weet, of gij niet juist met het oog op deze tijd de koninklijke waardigheid verkregen hebt." Esther 4:14

Een ieder die de weerzinwekkende aard van de zonde ziet en in Gods kracht, de verleiding weerstaat, zal zeer zeker de toorn van satan opwekken. 1) Dezelfde geest, die in vroegere eeuwen mensen ertoe leidde de ware gemeente te vervolgen, zal in de toekomst maken, dat een dergelijke vervolging zal worden ondernomen tegen degenen, die trouw zullen blijven aan Gods geboden. Het staatsbesluit, dat tenslotte tegen het overblijfsel van Gods kerk zal worden uitgevaardigd, is te vergelijken met het bevel dat koning

Ahasveros uitvaardigde tegen alle Joden. Nu zien de vijanden van de ware gemeente in deze kleine groep gelovigen, die de Sabbat houden, een Mordechai aan de poort.

Satan zal ergernis verwekken tegen deze minderheid, die weigert de algemeen aanvaarde gebruiken en de overgeleverde gewoonten aan te nemen... Bestuurders die hen vervolgen zullen met predikanten en leden van de kerken tegen hen samenspannen om hen te onderdrukken. Zij zullen proberen, bij monde en in geschriften, hen te overbluffen en te bedreigen of belachelijk te maken, om hun geloof klein te krijgen... Maar omdat zij niet beschikken over een afdoend woord nl. een 'zo zegt de Schrift', om de verdedigers van de Bijbelse Sabbat te weerstaan, zullen zij hun steun zoeken in verdrukkende maatregelen om hun tekorten te bedekken. Wetgevers zullen, om hun populariteit en hun gezag te behouden, bezwijken voor de eis om zondagswetten in te voeren. Maar degenen die God vrezen, kunnen een wet die de geboden van God schendt, niet aanvaarden. Dit is het slagveld, waar de laatste grote strijd zal worden gestreden, in de eeuwenoude strijd, die geleverd wordt tussen waarheid en dwaling.

De woorden, die Mordechai richtte tot Esther mogen nu worden toegepast op de volwassenen en de jeugd, die strijden voor Gods Koninkrijk in deze laatste tijd. "Wie weet of gij niet, om zulk een tijd als deze, tot deze Koninklijke waardigheid gekomen zijt?"