Wanneer je ons niet ziet.., zijn wij toch...

THE ADVENT GOSPEL PROMOTIONS·VRIJDAG 13 NOVEMBER 2015


In 2016 bestaat AGP, 20 jaar. Twintig jaar van Gospelconcerten, Radioprogramma’s, Evangelisatie-acties, Gezondheidslezingen, Kookprogramma’s, Talentenjachten & een stevige aanwezigheid op het Internet. Elma Jack en Riley Jack zijn ‘bekende’namen en vaak vormen zijn het zichtbare beeld van een ‘jonge’ organsiatie. Maar AGP is meer dan twee mensen. Wat veel mensen niet weten, is dat je vaker met AGP in aanrakening bent gekomen dan dat je zelf beseft.
Missie en Visie
Elk zichzelf respecterende organisatie heeft tegenwoordig een missie, AGP heeft er ook eentje, Ik weet nog heel goed dat ik predikant A. Stijnman vroeg om de formulering eens goed door te nemen. Sinds de oprichting van 1996, is de taak van ‘The Advent Gospel Promotions” als volgt: "Zich in te zetten voor de verspreiding van de boodschap van het evangelie, met gebruikmaking van alle gaven en talenten die er op dit moment zijn. Om dit doel te bereiken, doet AGP het volgende; "Het toerusten en adviseren van uitvoerders en het mede-organiseren, adviseren of opzetten van (eigen) activiteiten om het doel te kunnen realiseren." (1)
AGP is opgericht zodat u als lezer, als huisgroep, als kerk toe te rusten in het verspreiden van het eeuwig evangelie. Wij steken meer tijd in het adviseren en toerusten van anderen, dan het opzetten van eigen activiteiten, zelfs als u ons niet ziet.. zijn wij stilletjes toch best actief.
Koken alsof je leven ervan hangt
Elma doet meer dan alleen het houden van gezondheidslezingen, ze geeft adviezen op het gebied van gezonder leven en diverse organisatie waarmee wij samen werken ( Bijv. ATS, Youth For All), maken dankbaar gebruik van de vegetarische en veganistische kookkunsten van Elma. En aan de gasten te horen zijn ze zeer dankbaar voor wat er gebeurd.
Zonder dat wij een banner ophangen en zeggen “Kijk hier zijn wij, zien wij het belang in dat mensen zeggen. Wat een goede bijeenkomst en dat de boodschap blijft hangen in de gedachten van mensen.

Vertalen zodat men het verstaat
Elma en Riley worden ook vaak gevraagd om bijeenkomsten, lezingen en overdenkingen te vertalen... vaak onder de noemer van andere organisaties, zoals Adventmedia, lokale kerken e.d. Het is een hele eer voor Elma om bijvoorbeeld haar mentor Thomas Jackson (van MEET Ministery) te mogen vertalen tijdens een activiteit van de ZDA Gemeente Rotterdam-Noord of dat Riley op het podium staat naast Walter Veith.
Adviseer en Ondersteun
Veel kerken willen aan de slag men organiseren van evangelisatie-acties, gezondheidsevangelisatie. Wij coachen en helpen jong en oud met beleidsplannen voor kerkbesturen, visiedocumenten en praktische tips. Tal van evenementen die jij hebt bijgewoond, zijn er omdat wij bij AGP mochten ondersteunen en adviseren.
Gedichten in je kerkblad of vanaf de kansel
De gedichtenbundels van AGP worden gebruikt in kerkblad of als meditatief moment tijdens een kerkdienst. Voor ons is het een zegen als mensen worden bemoedigd door materiaal wat mensen dichter bij Jezus brengt. Niemand leest een gedicht op en zegt na afloop, “copyright AGP Vereniging”. Maar het feit dat wij signalen terugkrijgen dat mensen een hernieuwde band opbouwen is erkenning en zegen genoeg.

Jeugdrally Rotterdam
Wat veel mensen niet weten dat AGP de eerste NIET jeugdgroep was die een Jeugdrally van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten organiseerde. Het bijzondere van deze rally was dat jongeren werden getrained in evangelisatie in hun omgeving tijdens het middag programma. Hiervoor werden sprekers aangezocht in heel Nederland en een complete school afgehuurd. Aan deze rally werd een speciaal lied geschreven door Leo Ignacio “Harvest Time”. Dit concept wordt inmiddels in vele plaatsen toegepast.
Het draait om Gods Woord
Twintig jaar geleden werkten wij voor andere organisaties, zodat ook hun doelen verwezenlijkt kon worden. Net zoals dit weekend, wanneer wij achter de schermen staan te koken. Waarom je zo inzetten, zondar dat mensen bemerken dat je er een aandeel in hebt? Heel simpel, het draait niet om Elma of Riley. Het gaat zelfs niet om AGP.

20 jaar geleden was onze motto; “Samenwerken voor één doel”, Vandaag is ons motto; “Herontdek de schoonheid van Gods Woord”
Mensen moeten horen van het evangelie.. Want het Jezus kwam zodat een ieder die in Hem geloofd niet verloren gaat maar eeuwig leven mag hebben. Dat is het werk van AGP. Want 20 jaar lang.. prijkt deze zin onder al onze officiele documenten; “Een boodschap van Hoop voor vandaag, dat is AGP!”

Riley Jack

Zoeken naar

Algemeen