Aan de slag met gezondheidsevangelisatie

Aan de slag met gezondheidsevangelisatie

Op 9 en 10 december organiseerde Elma en Riley alweer de tweede ‘in house’ verdiepingscursus Gezondheidsevangelisatie. Waar in november in sneltreinvaart de 8 lifestylepunten mbt gezondheid werd behandeld. Stonden deze twee dagen in het teken van verdieping van de reeds aanwezige kennis.

Na een korte overdenking van Riley over het zendingsbevel en de combinatie van gezondheidsevangelisatie ging de dag van start. Op 9 december was er een ernstige storing op het spoor waardoor enkele cursisten later aan tafel aanschoven.

+1 Principe

Elma stond uitgebreid stil bij het belang van vertrouwen in God in alle facetten van de gezondheidsboodschap, “Gezondheidsboodschap is pas een gezondheidsboodschap als je er in alle facetten vertrouwen bij God erbij optelt”. Na een korte wandeling kregen de cursisten (later dat gepland door alle vragen en getuigenissen) een lekkere gratis maaltijd aangeboden bestaande uit vegetarische knolselderijsoep, gemaakt door een van de cursisten.

Belang van een goede nachtrust

Een van de populaire lezingen van Elma, over Melationine en voldoende nachtrust werd zeer uitgebreid behandeld. Met name de noodzaak om basale kennis mbt ziekte processen te hebben kwam naar voor. Ook nu liep dit programma-onderdeel uit, omdat er recepten zijn die een goede nachtrust bevorderen.

PEER Methode

Riley besloot de dag om samen met de deelnemers stil te staan bij het waarom achter gezondheidsevangelisatie. “Kijk naar de node van de medemens, integreer gezondheidsevangelisatie en evangelisatie, zie het niet losstaande elementen. Doel is niet om mensen te veroordelen, maar om door middel van de boodschap het vertrouwen in Jezus te verdiepen en versterken. Rond de klok van 5 uur ging iedereen huiswaarts.

Watertherapie

Op de tweede dag (10 december) liet Elma aan de hand van voorbeelden de veelzijdigheid van water zien in het voorkomen van ziekten, Maar ook het gebruik van medicinaal houtskool bij het verhelpen van voorkomende kwalen. Ook een eenvoudige scrub met zeezout werd getoond, Deze ochtendsessie werd al gauw een middagsessie. rond 1 uur werd er gegeten, Elma maakte wederom een gratis vegetarische soep met wortelen, aardappelen en nog veel meer gezonde ingrediënten.

Methode voor introduceren van gezondheidsboodschap in kerk en huisgroep.

Na de lunch en de wandeling in de buitenlucht, presenteerde Riley en Elma gezamenlijk hoe je gezondheidsevangelisatie bespreekbaar maakt zowel onder gemeente leden, als het indienen van goed onderbouwde (financiële) overzichten voor besluitvorming in kerkbestuur (en huishoudelijke vergaderingen). Ook werd stilgestaan bij de manier hoe AGP gezondheidsprogramma’s introduceert in kerken. Zowel Elma en Riley benadrukten de noodzaakt om tijdig te beginnen met informeren van vrijwilligers, kerkbesturen, als het op tijd starten van evangelisatie-acties. Wacht niet twee weken voordat je iets gepland had met het maken van reclame van jouw activiteit.

Casus: Nieuwe kerk in Roosendaal

Om de kennis van de voorgaande dagen te testen bedachten Riley en Elma een casus die door de bezoekers uitgewerkt moest worden. Riley vertelde aan de deelnemers een casus; dat Rudy Dingjan graag een kerk in Roosendaal zou willen stichten en dat hij fondsen beschikbaar had voor een groep gelovigen in Roosendaal.

De deelnemers moesten vervolgens een plan schrijven hoe ze door middel van gezondheidsevangelisatie een groep belangstellenden kon voor een nieuw te stichten gemeenten kon samen stellen. Riley gaf wat demografische en sociale achtergronden mee van de stad Roosendaal en de deelnemers maakten een plan en moesten dit vervolgens aan een denkbeeldig kerkbestuur presenteren.

Een groep had het idee om een-oudergezinnen aan te spreken en een programma aan te bieden voor stress die voornamelijk deze groep mensen treft. Ook werd de sociale nood van een ouder gezinnen met beperkt aantal financiën besproken, vervolgens zou er gewerkt worden aan groepsvorming en bijbehorende studies.
De andere groep had het idee om een groots evenement te creëren om de keukens van de verschillende culturen die Roosendaal rijk is te gebruiken door deze om te vormen tot veganistische/ vegetarische recepten. Ook dit project zou worden besloten met groepsvorming en studie op een latere termijn kerkvorming.
Certificaat en vervolg.

Aan het einde van de lezing kreeg iedereen een poster van de PEER-Methode en een certificaat. Meteen werd er gevraagd voor een vervolgcursus. AGP als organisatie belooft op korte termijn weer een sessie te houden op het kantoor van Roosendaal. Als je wilt deelnemen moet je lid worden van AGP op Facebook en eventueel abonneren op onze activiteiten agenda.

Herontdek samen met ons de schoonheid van Gods Woord. Ook met betrekking tot gezonder leven.

Zoeken naar

Algemeen