16: Bij NS Den Haag krijgen ze in plaats van de Me

16: Bij NS Den Haag krijgen ze in plaats van de Metro, het Grote Conflict. Een succesverhaal!

Gepubliceerd door Riley Jack · 4 oktober 2015 om 15:37
Gisteren sprak ik na mijn overdenking met enkele gemeenteleden in Voorburg International SDA Church. Deze kleine maar snel groeiende Engelstalige Adventgemeente heeft veel actieve gemeente leden. Mensen die helemaal vanuit Hoogeveen reizen om een kerkdienst mee te maken nabij de gemeentegrens van 's Gravenhage is zeer opmerkelijk.

Terwijl ik in de kerkzaal mijn tas wilde pakken om terug te reizen naar Roosendaal, sprak ik met een oudere vrouw over haar evangelisatie methode.

Zij verspreid Het Grote Conflict, een boekwerk geschreven door een van de oprichters van het Kerkgenootschap waarvan ik lid ben, tegen het eind van de 19de eeuw, mevr. Ellen White. Tegenwoordig is het dikke boekwerk met veel tekst, aangepast aan de 'beeld' taal van deze tijd door er foto's e.d. aan toe te voegen. Een juweeltje mag ik zelf zeggen. Diverse kerken in Leiden, Rotterdam en Breda houden zelfs lees en studie sessies bij mensen thuis.

Deze aardige zuster is niet echt voorstander van 'indirect' getuigen. en vertelde mij dat ze bij lange treinreizen o.a. GLOW (Give light to our World0 Traktaten laat liggen in de trein. Ze observeert tijdens haar lange treinreizen het gedrag van de reizigers en elke keer tot haar verbazing ziet ze mensen na wat aarzeling het document lezen en uiteindelijk meenemen in hun tas of jaszak.

Dus dacht deze zuster; "Ik leg deze traktaten op vrijdagavond in de Metrobakken op het station van Den Haag Centraal & Hollands Spoor". Waar van maandag tot vrijdag normaliter gevuld zijn met kranten. In de gedachte van; Het echte wereldnieuws staat namelijk NIET in de Metro, maar wel in het Grote Conlict, En, ja.., nu ook weer... de traktaten gaan als sneeuw voor de zon weg en ze liggen niet weggegooid bij de bakken. Mensen lezen ze.

Deze vrouw vertelde dat ze de uitdaging met haar Heer aanging en vervolgens 3 boeken Het Grote Conflict weg lag... en ja.. u raadt het al, mensen namen de boeken mee. Daarma deed ze hetzelfde met het wegleggen van de Grote Conflict tijdens treinreizen om lange trajecten zoals Groningen/ Leeuwarden - Zwolle, met weinig stopstations. En nu ook.. mensen lezen het boek en stoppen het in hun tas, als ze de trein verlaten.

De vrouw vroeg aan mij of ik ervaring had met het uitdelen van het Grote Conflict. Ik vertelde dat wij bij AGP gratis aanbiedingen doen via folders en de website en dat ik vele kerken ken die middels een brochure het boek aanbieden... maar gewoon een Grote Conflict in de brievenbus gooien, "Nee mevrouw, dat is toch veels te kostbaar?", reageerde ik verbaasd, "Zo'n boek is best duur om uit te delen, met de kans dat het in de prullenbak belandt"

Maar deze vrouw was stellig.. Ik zie dat het werkt, als mensen het uit een bak van de Metro pakken... wie weet of ze het thuis gaan lezen. Uiteraard was ik verbaasd van deze ongewone methode voor Nederlandse begrippen. (Nu merk ik dat volledig geïntrigeerd ben). "Zuster, deel de Houvast uit, laat de gemeente folders ontwikkelen... zo kun je toch ook effectief het Grote Conflict uitdelen? ", ik was echt verbaasd.. dit ging tegen alle methoden in die ik de afgelopen 20 jaar heb ontwikkeld of geparticipeerd heb." Grote Conflict verspreiden, Ja en Amen. Maar dat boek letterlijk zonder aanschijn des persoons door de brievenbus duwen... dat was zelfs voor deze enthousiaste kerel, bijna een brug te ver.

"Riley, mensen hebben deze boeken nodig, je predikte net minuten geleden, dat wij erop moeten gaan.., Wel broeder, dit is mijn praktisch invulling daarvan", Tjah, deze zuster heeft het bij het rechte eind. Schijbaar hebben we geen geestelijke spieren meer in de verkondiging. Zelfs ik ben zeer voorzichtig geworden. Ik ben al blij dat het uitdelen en het gratis verstrekken van het Grote Conflict van brochure en website een groot succes is.

Maar deze vrouw vond de urgentie te groot, om te kiezen voor een indirecte methode. Zodra ze klaar was met het gesprek met mij, zou ze naar de ouderling lopen om fondsen te vragen voor het vullen van brievenbussen met het Grote Conflict (of Schreden naar Christus). Ik bemerkte dat mijn geloof nog veels te klein is. De tijd is aangebroken om ons nog meer dan ooit te voren, te vertrouwen in Gods Voorzienigheid. Ik moet maar weer eens op mijn knie!

Centraal Station in Den Haag is al een succesverhaal, wie weet, wie weet, Dat de bewoners van postcode 2513 AZ (en alle andere van 1000 tot 9999) ook een ervaring zullen krijgen met het urgentste boek voor deze tijd en een liefde gaan ontwikkelen voor dat Boek, welke nodig herontdek moet worden.

Wat is dat ook al weer?

Het herontdekken van Gods Woord!

Zoeken naar

Algemeen