0109

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ "For Your goodness and Your Glory, For the joy inside Your story.. Oh how we worship You."

In agp enews: editie109 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ agp evangelism
][ news
][ events
][ Inspirationeel - De troon van genade
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web
agp networks
- verwacht nieuwe overdenkingen in mei
- ombouw naar nieuwe radiosite begint in mei
agp internet
- Nieuwe powerpoint preken online
- nieuwsberichten uit kerk en samenleving
- Tips voor het spreken in het openbaar
- Strategisch plan Generale Conferentie
- links naar adventistische sites in binnen- en buitenland.
][ agp public relations & association affairs
- Nieuwe vrijwilligersverzekering voor AGP'ers, met nieuwe bepalingensinds begin mei ingegaan.Voor meer informatie mail helpwanted@agpgroup.net
agp internet ][ nieuw: automatische vertaling
INTERNET - agp heeft een onlangs het professionele pakket "Systran" aangeschaft voor versneld en automatisch vertalen van onze nieuwsberichten uit het Engels, Duits en Frans. AGP heeft deze investering gedaan, nu agp steeds vaker wordt geraadpleegd als nieuwsbron. Naast het automatisch vertalen, is AGP bezig om met diverse groepen, kerken, e.d. afspraken te maken ten aanzien van toezending van nieuwsfeiten en activiteiten. Zo blijft u als lezer altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

agp evangelism ][ overzicht van actieve Nederlandse Advent-Christenen
Maak jouw activiteiten aan ons bekend: react@agpgroup.net of events@agpgroup.net
Sow 1 billion
Silver Spring [agp news] - Sow 1 Billion (zaai 1 miljard) is een actie opgezet vanuit de Wereldkerk van Zevende-dags adventisten om een jaar lang het evangelie te verspreiden, door 1 miljard traktaten te laten drukken en uit te delen aan praktisch elk huishouden in de wereld.
Het unieke van deze actie is dat de Adventkerk samenwerkt met leken organisaties. Momenteel wordt er gewerkt aan diverse vertalingen. Het is de bedoeling van de wereldkerk dat in in 2004, iedereen binnen de adventkerk actief is in een of andere vorm van evangelisatie. Zowel kerkelijke werkers als leden en leken-organisaties die de missie van de kerk ondersteunen.
De actie valt samen met lopende projecten als go 1 milion (waarbij 1 miljoen leken worden getraind in evangelisatie) en Global Mission (Om onkerkelijken te bereiken). (kijk ook naar www.adventist.tv)
Zo vindt er een speciale internationale gebedsweek plaats begin januari 2004. De officiële looptijd van deze actie is van september 2003 t/m augustus 2004, maar unies en divisies mogen zelf bepalen wanneer ze beginnen. In Amerika zal er een bijzondere satelliet-evangelisatie actie worden georganiseerd. Een lekenorganisatie (Amazing Facts) zal een speciale website lanceren waarbij iedereen, zeer simpel en gemakkelijk een online bijbelschool kan beginnen.
agp evangelism zal de komende tijd extra aandacht besteden aan dit groots opgezetproject en op de website zal extra trainingsmateriaal voor evangelisatie worden geplaatst.
Vrouwenpastoraat
Women's Ministry - [agp news] Op 4 mei en op 27apr werden op twee plaatsen afzonderlijk bijeenkomsten gehouden in het kader van het vrouwenpastoraat. Deze bediening vindt onder vrouwen binnen de adventkerk steeds meer navolging en wordt goed bezocht. In Almelo en in Rotterdam Zuid werden deze bijeenkomsten gehouden. Als er dames of jonge vrouwen zijn die interesse hebben in het opzetten van een online "vrouwenpastoraat", laat het webredactie van agp weten! react@agpgroup.net
zomer - campmeetings
De jaarlijkse exodus naar het Verenigd Koninkrijk staat weer voor de deur. Interesse.. mail events@agpgroup.net
Sabbatstichting
Lezingen - De sabbatstichting organiseert rondom de komst van Bacchiocci niet alleen een bijeenkomst in de Schiedam in de Adventkerk aldaar, maar ook op 6 juni (vrijdagavond) in de Adventkerk van Rotterdam Noord. Mensen die veraf wonen kunnen ook naar de bijeenkomsten op de zondag in Antwerpen (8 juni) of maandag (2de pinksterdag, 9 juni) in Apeldoorn. De locaties van de laatste twee gemeenten is ons nog niet bekend.
Aanmeldingen lopen direct via de sabbatstichting op info@sabbatstichting.NL
agp tv en agp fm radio zullen van de bijeenkomsten opnames maken.
Leito komt!
HUIS-TER-HEIDE ut - [agp news] -De Nederlandse Unie van adventkerken van de zevende-dag,organiseert eenbijzondere sabbat in de Adventkerk van Rotterdam- Crooswijk (Gordelweg nabij NS-Rotterdam Noord). De voorzitter van de Inteer-Amerikaanse devisie (of regio) Br. Leito komt naar deze gemeente op 14 juni a.s. De Inter-Amerikaanse devisie omvat landen als Nederlandse Antillen, Aruba, West-Indie & Suriname, een groot deel van de Adventisten die wonen in het westelijke gedeelte van Nederland komen oorspronkelijk van.. of hebben banden met de Inter-Amerikaanse divisie. Meer informatie volgt.
agp evangelism oproepen
-> Voorbede wordt gevraagd voor onze radio-missie projecten in het buitenland
-> Ons team zoekt mensen dieChristenen in India wil helpen aan (Engelstalig) bijbelstudie Materiaal.
-> Ons team zoekt namens een Amerikaanse Christelijke rapper 'Yundrae' een 'organisator' die met hem concerten wil plannen in west-Europa
reageer via react@agpgroup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Belgie heeft nieuwe federatie voorzitter
Brussel - [BIA] - De afgevaardigen van de Belgisch-Luxemburgse Federatie heeft p 16 en 30 maart vergaderingen gehouden om het beleid voor de komende 4 jaar te bepalen.
Er waren ruim 128 afgevaardigen en gasten aanwezig.
Michiel Luthringer Is benoemd als voorzitter van de federatie. Hij is de eerste niet-Belgische voorzitter sinds 1946.
De uitdaging in Belgie is dat de groei in Belgie geheel voor rekening komt uit de allochtone bevolking (Spaanstaligen, Roemenen, Russen en Afrikanen) en gekeken dient te worden hoe ook de autochtone bevolking bereikt kan worden.
De adventkerk van Belgie is sinds november 2002 in (administratieve)samenwerking met de Protestanse kerk van Belgie, o.a. op het gebied van pastoraat,kerkleer en media.
> Advent predikant doet mee aan bijzondere dienst
Hamburg [EANN] - Op Vrijdag 25 april, werd een Adventistischepastor verzocht om in een Turkse moskee in Hamburg, Duitsland te prediken. Dit was het resultaat van een lange PR-campagneals gevolg van vriendschappelijke dialoog tussen Moslims en Christenen.

De lokale imam drong erop aan dat de preek in de belangrijkste gebedtijdop vrijdagmiddag zou moeten plaatsvinden, en dat deze van de Bijbel zou moeten worden gepredikt.

Voorongeveer 250 moslimgelovigen,bracht Pastor Sylvain Romain het onderwerp"lijden"aan de gemeenschap vooren waarom de God hettoeliet. Hij heeft 26 jaar met Moslims gewerkt en begreep hoe hij de hoop aan de gelovigenkon geven terwijlgelijktijdig hen teconfronterenmet nieuwe perspectieven op een manier datzij konden begrijpen en zoudengoedkeuren.

Hamburg een stad van 1,7 miljoen inwoners met 10% Moslims, daar is hethuis van pastor Sylvain Romain een Franse burger, die momenteel hogere pastor daar van drie Duitse kerken evenals een Joegoslaaf en een Ghanese kerk is. Vloeiend in verscheidene talen, hield hij de preek in Turks en bad in Arabisch.
[agp news werkt aan een interview met ds. S. Romain]
> Leraar op Adventistisch Hogeschool sterft aan SARS
Hong Kong - [ANN] - Hugo Wong, een leraar wetenschap op de "Cleanwater Bay Sam Yuk Hogeschool, op de campus van de Hong Kong Adventistisch College, stierf op 20 april j.l.. aan de complicaties van Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS).
Voordat bij Wong was vastgesteld dat hij SARS had, was hij al een aantal dagen niet op school. Hij werd behandeld in Algemene Ziekenhuis volgens Jeremy Low, Commercieel Directeur van de Hong Kong Adventistische Ziekenhuis.
> 100 jarig bestaan South England Conference trekt recordaantal bezoekers
LONDON - [BUC NEWS] - Op sabbat 26 april waren ongeveer 7000 adventisten bij elkaar vergadert de Wembley Arena in Londen voor een toogdag. Het werd geadverteerd als een "Festival in Missie", werd het 100 jarig bestaan van dit onderdeel van de Britse Unie gevierd. Tevens werd in het bijzonder stilgestaan bij het Britse project om buiten kerkelijken te bereiken met het evangelie door het "LIFE-devolopment" project.
Gastspreker voor de dag was predikant Dwight K. Nelson van de Pioneer Memorial Chruch in Michigan. In zijn toespraak benadrukt hij het feit dat Adventisten zich meer relevant moeten maken met de inwoners van om hun kerkgebouwen heen, voor in geseculariseerde landen als England. "England is nu post-christelijke", zei hij. "Het is zo geseculariseerd als geseculariseerd kan zijn."
Het concept van "Vriendschap evangelisatie" wordt aangemoedigd in Groot Brittianie. Leden in Engeland wordt aangemoedigd om aan dit project mee te doen. Volgend jaar organiseert Dwight Nelson een tv-serie getiteld "Evidence" (bewijs) vanaf het complex van Newbold in 2004

> Gemeente Zeist zegt "Go"

ZEIST - [agp news] - De gemeente Zeist heeft onlangs bepaald dat zij doorzet met de ontwikkeling rondom oud-zandbergen. Het is o.a. de bedoeling van de gemeente om de huidige auto-dealers te verplaatsen op het terrein dit nu binnen de adventkerk bestaat als "Katimavik" op het landgoed Oud-Zangbergen. Volgens de stukken van het college van B&W waarop agp news beslag op heeft kunnen leggen, zijn de gespreken met de diverse belanghebbenden in een vergevorderd stadium, echter men kan nog niet praten over concrete formele verkoophandelingen.

In het najaar van 2003 zal er meer zekerheid plaatsvinden over concrete stappen die gezet moeten worden door de gemeente.
> Nederland kent een nieuwe adventgemeente
SCHIEDAM - [adventist.nl] - Onlangs hebben de gemeenten Schiedam en Vlaardingen zichzelf opgeheven, naar jaren van een steeds hectere samenwerking. Er is een interim-bestuur gevormd en zijn de benoemingen opgestart om nieuwe kerkelijke functionarissen aan te stellen. Een naam is nog niet vastgesteld door de leden en tevens moet de Nederlandse Unie nog een predikant toewijzen voor deze "nieuwe" gemeente.
Kort Kort Kort
Lintje [adventist.nl] - Ds. J.J.Contant ontving in Apeldoorn de onderscheiding in de orde van Oranje Nassau voor zijn werk in het Adventistisch verzorgingshuis Walterbosch
Sanches [adventist.nl] - Adventistisch predikant ds. J. Sanches gaat via het CIO deeltijd werken in het gevangenis wezen voor 50%, de overige 50% is voor de adventgemeente Utrecht en studentenkerk Uniek
Nieuwe 'oude' predikant [adventist.nl] - ds. J. Ch. Roseval gaat 2 dagen per week assisteren in de gemeente Tilburg. Roseval was vroeger o.a. actief als voorzitter van het Surinaamse Zendingsveld.
Predikant en kerken in Servië aangevallen [ANN] - Een adventistische predikant is zwaar gewond geraakt na een persoonlijke aanval. Daarnaast werden er meer dan 10 kerk vernietigd (volledig artikel op website agp).
Samenwerking met Protestanse kerk Frankrijk[BIA] - De Frans-Belgische Unie hield onlangs haar unievergaderingen te Parijs. Tijdens deze vergadering is besloten om te komen tot meer samenwerking met de Federatie van Protestante kerken in Frankrijk. De banden met de FPF liepen al sinds 1991.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
Mei
10 Kidzrally// kindersabbatschool en tienerpastoraat.
verwacht concert Utrecht
juni
6,7,8,9 Sabbatstichting presenteer Bacchiocci
14 Leito, in Adventkerk Rotterdam Crooswijk
Verwacht:
- nov concert Witness

][ inspirationeel: De troon van genade
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Auteur: Don Moen "The Mercy Seat"
In de duisternis
Waar alles onbekend is
Zag ik de kracht van de zonde op mij
Ik wist niet, van een plaats waar ik mag gaan
Waar ik een weg kon vinden om mijn gebroken ziel te herstellen
Hij zei tegen mij.. dat ik in Zijn tegenwoordigheid mag komen zonder angst
In het Heilige.. waar zijn genade alom tegenwoordig is.
Ik ren.. ik ren.. naar de genade troon
Waar Jezusmij roept, en Zijn genade mij beschermt
Zijn bloed vloeit voor mij.. en het is mijn genezing
De genade troon.
Leef je een leven, alsof hoop nooit geweest was?
Verloren in een vloek, een leven vol van zonde
Prachtige illusies die nooit echt zullen uitkomen
Maar ik weet dat er een plaats is van genade voor jou en mij
Hij zei dat jij wil komen in Zijn heerlijkheid zonder angst
in het Heiligdom, waar zijn genade troon staat.
Kom ren met mij, ren met mij naar de genadetroon
Waar Jezus ons roept, Zijn genade ons omringt
Zijn bloed vloeit voor mij.
Het zal genezing brengen, komende van de genade troon.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.
Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.

(C) 2020 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken