0108

"How do you react to Jesus' love?"

agpreact enews

agp ][ the advent gospel promotions


agp quote ][ Your time has come for life brand new.., He is calling you


In agp enews: editie108 - Jaargang 4

][ nieuw op het web

][ agp life

][ agp evangelism

][ news

][ events

][ agp fm - Nieuwe cd van Donnie McClurkin

][ Inspirationeel - Ik hou van U

][ colofon


agp vereniging ][ nieuw op het web

agp network - een nieuwe site, met een verbeterde zoekfunctie is speciaal voor agpradio en tv gemaakt. Zo kun je ondere ander kijken naar de evangelisatie-actie in Rotterdam Noord.

agp internet - Veel nieuwe artikelen en nieuwsberichten geplaatst.

agp events - Meldt je activiteiten aan bij agp - events@agpgroup.net ,

Ingezonden berichten - - agp react is al 'magazine' voor nieuws, activiteiten en evangelisatie-acties. Wij willen ook ingezonden berichten plaatsen, heb je iets te koop, of wil je iets verkopen. Zoek je iets of iemand... laat het ons weten! helpwanted@agpgroup.net

agp shop -The Advent Gospel Promotions is bezig met de ontwikkelingvoor een website voor het online bestellen van Adventistische literatuur, video- en audio materiaal. Ook samenwerken met agp shop.. mail info@agpgroup.net

agp vereniging ][ Vraag...

Waarom zoveel engelse kretenin jullie benamingen?

agp react, agp life, agp events... Regelmatig krijgen wij vragen van bezoekers van onze site waarom wijzoveel Engelstalige kreten gebruiken. Er zijn veel uiteenlopende argumenten te geven voor het gebruik van Nederlandse dan wel Engelstalige benamingen. De voornaamste reden dat AGP heeft gekozen voor het Engels is dat wij niet alleen in Nederland opereren, maar ook ver daarbuiten. De middelen waarover agp beschikt willen wij meer steken in het bekostigen van evangelisatie doeleinden dan, het compleet - gescheiden - tweetalig maken van website, briefmateriaal, jinglese.d. Een andere redenis dat agp een Engelstalige afkorting is van "the advent gospel promotions".

agp publicrelations & association affairs


agp life ][ een nieuw magazine

Waar AGP React elke twee weken nieuws en achtergronden volgt, brengt agp life informatie over alle tv en radio-uitzendingen, tevens alle nieuwtjes op onze site, voor meer informatie mail: agplife@planet.nlWij zoeken ook mensen die willen meewerken met het ontwikkelen, produceren en uitzenden van een tv-programmavoor lokale of regionale tv in Nederland.

agp zoekt cameramensen voor reportages in het land. Ben je in het bezit van een Digitale Videocamera of je hebt ervaring met het gebruik daarvan.. mail helpwanted@agpgroup.net


agp evangelism ][ overzicht van actieve Nederlandse Advent-Christenen

agp heeft in haar 'mission statement' staan dat zij organisatoren van evangelisatie activiteiten, gratis voorziet van alle promotiemiddelen die haar ter beschikking staat. Bekendmakingen via agp kost u dus nooit meer dan een postzegel, of een verbinding via de modem! Maak er gebruik van.. mail: react@agpgroup.net of events@agpgroup.net

Crooswijk organiseert voor echtparen

A. Panneflek spreekt tijdens een lezing voor echtparen. Tijdens de lezingen zullen er onderwerpen aan bod komen die te maken hebben met het wel en wee van het Christelijk Adventistisch gezin. Het wordt gehouden in de gebouw van de Adventkerk in Rotterdam Zuid aan de Amelandseplein 70 (5 min lopen vanaf metro Zuidplein) te Rotterdamop 18 april, aanvang 19.00, meer info 010-2460100 bij Lynnette Anson. De organisatie ligt bij het Family Life Department van de Adventkerk Rotterdam-Crooswijk.

Revival in Tilburg!

Op 22, 24, 25 en 26 april zal Dr. A. Panneflek revival/opwekkingsdiensten verzorgen in Tilburg. Wil je je geestelijke leven een jumpstart geven dan moet je er bij zijn.Gebouw/adres: Gebouw "Gemeente op deRots", Dr. Nuijenstraat 2 te Tilburg. Iedereen is van harte welkom. Voor verder info neem contact op met de church planter br. F.R. Panneflek tel. 06-29008411. Op 22, 24, en 25 april zullen de diensten van 19:30 - 21:00 zijn en opsabbat 26 april van 11:00-16:00.

Adventkerken Regio Rotterdam organiseren regiodag rondomBacchiocchi

APELDOORN - Op 7, 8 en 9 juni zal Dr. Samuele Bacchiocchi naar Nederland komen voor een lezingen serie over de sabbat.De Sabbatstichting is daarom zeer verheugd dat ze deze spreker bereid heeft gevonden ook in Nederland en België te komen spreken. De locatie is de Magnelia Dei kerk in Schiedam nabij metrostation "Parkweg",op 7 juni, verder zijn er nog bijeenkomsten in Antwerpen (8) en Apeldoorn (9).

Gezien de verwachtte drukte, evenals een grote evangelisatie campagne die in de stad Schiedam gehouden zal worden, rondom deze actie,is het advies van de organisatie om u zo spoedig mogelijk aan te melden. Mail sabbat@planet.nl Op sabbat (zaterdag) 7 juni zullen de adventkerken van de Rotterdamse Regio geen diensten houden (uitgezonderd Rotterdam Zuid). Voor tijden en verdere details hou agp news of internet in de gaten!

agp tv en agp fm radio zullen reportages maken van deze - voor Nederlandse adventistische begrippen - unieke gebeurtenis. Zie onze website http://www.agp-internet.com/events

Inside Out

SCHIPHOL RIJK -Het concert is getiteld "Sensational God!" Black-gospelkoor Inside Out maakt daar haar opwachting, er zullen nummers gezongen van artiesten als: Hezekiah Walker, Fred Hammond, Kirk Franklin, John P. Kee, Ron Kenoly, Mary Mary, etc. Ook de Rotterdamse groep Gentle Voices zal haar opwachting maken.

Luister voor meer informatie naar fragmenten:

Kidzrally 10 mei

Na het overdonderd succes in 2002, organiseert de adventkerk een tweede Kidzrally, dit programma gericht op de basisschooljeugd is een unieke manier op de jongste een leuke, toegespitst, geestelijk programma aan te bieden. Inspiratie is veelal gevonden bij EO-tv programma's als "Prinsen en Prinsessen" en Mir@kel. Voor meer informatie bij de kindersabbatschoolleiding van een Adventkerk in uw regio of 030 - 6939375


agp news ][ nieuwsberichten

Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news

> Regering Haïti erkent voodoo als godsdienst

PORT-AU-PRINCE- [Reformatorisch Dagblad]- De regering van Haïti heeft voodoo officieel als religie erkend. Voodoopriesters mogen nu huwelijken voltrekken en kinderen dopen. "Voodoo is een voorouderlijke religie en een wezenlijk onderdeel van de nationale identiteit", aldus president Jean-Baptiste Aristide, zelf ooit rooms-katholiek priester.

Voodoopriester Philippe Castera zegt tevreden te zijn, maar constateert ook dat werkelijke erkenning van voodoo als volwaardige religie nog niet in zicht is. Castera hoopt dat het decreet meer zal blijken te zijn dan een poging van Aristide om zijn populariteit op te vijzelen. Voodoo staat bekend als een bijgeloof of een obscure vorm van toverij. Het is een religie die door slaven is meegenomen uit West-Afrika en vervolgens invloeden van het rooms-katholicisme heeft ondergaan, menen aanhangers.

> BBC TV Programma focust op Ellen White

TELEVISIE- [BUC-NEWS} In't tv programma "Horizon"uitgezonden op donderdag 17 april, (BBC), getiteld "God en de Hersenen", onderzocht de redenen waarom mensen religieuze visioenen ervaren en suggereert dat in sommige gevallen er sprake is van aantasting van de hersenen.

Experts die in programma voorkwamen waren onder andere Professor Vilayanur S. Ramachandran die regelmatig op de Britse radio 4 te beluisteren is.

Voor adventisten is het meest opmerkelijke de studie van Prof. Gregory Holmes. Hij heeft het leven van Ellen G. White (een van de oprichters van het kerkgenootschap red.) bestudeerd en in het programma claimt hij dat de visioenen van Ellen Whitehet gevolg waren van een trauma die zij opliep in haar jeugdjaren. Volgens het artikel over het programma op de BBC website; "Holmes is ervan overtuigd dat de klap op het hoofd van de jonge Ellen hebben geleid tot tijdelijke epilepsie."Prof. Holmes verklaart stellig dat, "Al haar spirituele visioenen niet echt waren, maar het gevolg waren van aanvallen."

Om de zaak namens de Adventkerk te verdedigen en te verduidelijken is Dr. Daniel Giang aan het woord geweest. Hij is een Neuroloog en een lid van de adventkerk. Hij weersprak ronduit en stelligde claims gemaaktdoor G. Holmes,Dr. Giangbenadrukte het feit dat de visioenen pas kwamen jaren na het bewuste ongeluk in de jeugd van E.G. White. Hij verklaarde verder, "Ellen White's visioenen duurden van 15 minuten tot ruim drie uur of zelfs langer - Dat is wel vrij lang om een 'aanval' genoemd te worden."

Departementaal hoofd voor de gezondheidszorg in de Britse Unie van het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, Ds. Richard Wills zegt, "Omdat aanvallen, vooral onvrijwillig gebeuren en meestal plaatsvinden waar het leven van de epileptische patiënt in gevaar zou kunnen brengen, en juist dat God niet Zijn Wil op ons forceert, kunnen de profetische uitspraken en de visioenen van Ellen White, niet worden gekenmerkt als het gevolg van trauma of ander hersenenletsel."

Predikant Willis zal binnenkort in het Britse kerkblad het standpunt van de Britse adventkerk verduidelijken. Agp news heeft in onderzoek in 2001 aangetoond dat de kritiek op wat Adventisten "Geest der Profetie" noemen wereldwijdstijgt, die blijkt uit onsresearch materiaal.

> Wil je dat je kerk groeit? Zoek mannen...

auteur Polly House -[Religion Today] - Wist u dat als een kind het eerste in het gezin is die kiest voor een leven met Christus, er een 3,5% kans is dat iemand anders in hetzelfde huishouding zal volgen! Als een moeder de eerste isin het gezinomte leven met Christus, er een kans is van 17% dat iemand in het huishouden zal volgen. Maar als de vader het eerste is, er 93% kans isdat de rest van het huishoudentot geloof komt.

"De statistieken...," zegt Sid Woodruff een specialist op het gebied mannenpastoraat,"...laten overduidelijk zien dat kerken zich meer en duidelijk moeten richten in het oprichten van pastoraat voor mannen. "Als je je richt op de man, dan richt je op het gehele gezin. Dus als je mannen wilt bereiken, dan moet je bereid zijn om hun wereld in te stappen."

In Amerika bezoeken 68 miljoen mannen de kerk niet, maar 85 procent zeggen dat ze wel zijn opgegroeid met een kerkelijke achtergrond. Deze mannen zijn niet tegen kerkgang. Woodruff zegt: "Ze zien de kerken niet als "man-vriendelijk!"

> Adventisten Hongarije blijven trouw aan colportage

BOEDAPEST - [ANR] - Meer dan 40 leden uit diverse delen van Hongarije verzamelden zich bij de uitgeverij van de Adventkerk aldaar, 'Advent Kiado', in de buitenwijk van Boedapest om te trainen voor deur-tot-deur evangelisatie. Gastspreker van een van de workshops van Ds. John Arthur, verantwoordelijk voor de uitgeverijen in de 'trans-Europese divisie'. In zijn vijf-uur durende presentatie sprak hij over voorbereiding, de eerste woorden, een overtuigende demonstratie en een goede afsluiting."

Het lijkt misschien niet gebruikelijk om te kiezen voor deze methode van colporteren, maar Hongaarse Unie heeft het aangedurfd. Veel inwoners zijn erg geseculariseerd, verder is er veel werkeloosheid als in vele ander landen van centraal en zuidoost Europa. De mensen staan niet afwijzend tegen de colporteurs, maar hebben simpelweg het geld niet om de boeken aan te schaffen. Men besloot in diverse gevallen, gratis literatuur beschikbaar te stellen. Er is een oproep gedaan vanuit de Hongaarse kerk om te bidden voor het welslagen van deze actie.

> Duizenden dopeling gedurende evangelisatie actie

DOMINICAANSE REPUBLIEK - [ANN] - Een internationale, meerjarig evangelisatie actie door de Adventkerk op de Dominicaanse Republiek heeft haar recente fase afgerond met een serie van ontmoetingen gehouden in de hoofdstad Santo Domingo. Het betrof een TV-actie, per Satelliet die door 60 kerken in het land werd verstuurd, en daarnaast via kabel tv bij 100.000 huishoudens. Ruim 21.000 mensen reageerde op de oproep voor de doop. Er zal tot 2004 extensief ge-evangeliseert worden in de huidige opzet waarbij jeugd, vrouwen, pastoraal werkers en leken bij betrokken waren.

Het jaar 2004 is door de Adventkerk wereldwijd uitgeroepen tot het jaar van evangelisatie


agp events ][ activiteiten

Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net

][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events

apr

Pasen - Jeugdcongres Ridderkerk, Sporthal de Fakkel (www.adventist.nl/ajv)

Op 22, 24, 25 en 26 april Revivial Meeting Tilburg-(elke avond 19.30, Sabbat 11.00)

26 - concert Inside out en Gentle Voices aanvag 19.30, Levend Evangelie Gemeente, Schiphol Rijk

Mei

10 Kidzrally// kindersabbatschool en tienerpastoraat.

verwacht concert Utrecht


eservice ][ Nieuwe cd van Donnie McClurkin

Donnie McClurkin

...again

Predikant, zanger, songwriter... Donnie McClurkin is een gepassioneerd in het brengen van de boodschap. Zijn laatste cd is niet te vergelijken met Live.. in London en More en bevat hoofdzakelijk studio-opnames, maar dat betekent niet dat cd minder worship is. Zo is op de cd een fantastische duet te horen met niemand minder dan Yolanda Adams. Tevens is er een lekker vlot Caribische te horen.., De cd blinkt verder uit in prachtige aanbiddingsvolle nummers als "Holy", "He's Calling You".

Fans van Donnie zullen zeker niet teleurgesteld raken.. en als je nummers zoekt voor praise en worshipdiensten.. dan kunnen groepen voldoende nummers vinden. Als er een minpuntje genoemd moet worden.. dat is dat de CD veels te kort is slechts 54 minuten. Onze advies... Die mag niet ontbreken in je collectie.

Donnie Mcclurkin

... again.

Verity Records


][ inspirationeel: IK hou van jou

Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react

Auteur: D. McClurkin - "So in Love"

Wanneer Ik jou vond.. was je helemaal alleen

Als je kracht en hoop was je kwijt

Ik gaf je Mijn hart en zorgde dat je de weg terug weer vond

Maar jijkeerdeje om en liep je weg

Maar Ik bleef bij je iedere keer... steeds weer

Vele nachten was Ik bij je, toen je huilde

En steeds keerde je weg van Mij, je negeerde Mij.

Maar ik bleef.. ik ging niet weg.

Vertel Mij wat Ik heb gedaan , waarom jij Mij zo behandeld?

Het enige wat Ik deed was bewijzen dat Ik van jou hou.

Vertel Mij wat Ik moet geven aan jou.. zodat je in Mij gelooft.

Vertel het Mij toch.. dat je Mij altijd aan je zijde wilt hebben!

Je dacht dat Ik nooit een gedicht aan jou zou schrijven

Je dacht dat Ik er alleen was voor Sabbat ochtend.

Maar jij bent in Mijn hart, van het begin des tijds en

Ik wil zeggen... Ik hou zoveel van jou.

Maar soms vergeet je dat Mijn hart bedroefd is.

Je kunt niet voelen dat Mijn hart breekt als je steeds weer

dezelfde fouten maakt.

Ik keek naar je toen je die fout maakt, iedere keer.. steeds weer.

Ik wil jou in Mijn handen vasthouden.

Ik wil je beschermen van alle kwaad

Ik blijf bij jein diepst van de nacht tot de volle zonlicht van de dag

En jij blijf dicht bij MIJ... blijf praten met MIJ

En wanneer anderen jou pijn doen. Mijn liefde verzacht je verdriet

Ik laat je niet in de steek, Ik beloof jou.. Ik blijf.

Luister naar Mij, wanneer Ik zeg dat Ik echt van jou hou,

Ik hou van jou...

Ik hou echt van jou..

Ik laat je nimmer in de steek.


][ Colofon

Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.

Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.



(C) 2020 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken