0135

You are - home - agp news / my.agpgroup.net - agp react enews index

"How do you react to Jesus' love?"

agp react enews

Magazine van agp ][ the advent gospel promotions

“Abide in Christ”

In deze editie

agp life: Nieuwe Huisstijl, Ron Kenoly nu ook via AGP FM & werk aan nieuwe agpgroup site

agp news: Onderzoek door Universiteit van Leiden & Vaticaan biedt cursus exorcisme

agp events: Seminar Adventkerk Den Haag

Inspirationeel: Say a prayer

Jaargang 5

Editie 135

agp life


Nieuwe Huisstijl agp

[Rotterdam] Agp werkt hard aan haar nieuwe uitstraling vanaf 1 februari is de website bezig aan een transformatie proces, nieuwe onderdelen, zoals zoekfuncties, online bijbel, e.d. De kleuren van agp zijn ook aangepast aan de nieuwe lay-out van de pagina’s Onderdeel van de nieuwe huisstijl is ook de aanpassing van agp react.


Ron Kenoly nu in playlist rotatie agp-fm

[Rotterdam] – agp fm draait vanaf 21 februari óók muziek uit van Ron Kenoly. Met de toevoeging van ruim 40 van Ron’s beste songs, versterkt agp fm haar positie als Nederlands enigen online (urban) praise and worship radio station.


Bijbelstudie site

[Rotterdam] agp werkt momenteel aan een ‘nieuwe’ seperate site met bijbelstudies voor de zogenaamde ‘seeker’-groep. Hiervoor wordt momenteel de Engelstalige programma, ‘Coming Alive” vertaald in het Nederlands.

Binnenkort meer informatie (helpwanted@agpgroup.net)

agp networks website

agpforum website

agp news


agp is altijd op zoek naar nieuwsberichten, heeft u tips, mail ons via news@agpgroup.net


Onderzoek naar relatie 'orthodox geloof en stoornissen

LEIDEN – De Universiteit van Leiden is begonnen met een onderzoek naar de relatie tussen een orthodox geloof en persoonlijkheidsstoornissen. "We verwachten dat mensen met orthodoxe geloofsopvattingen nogal geremd zijn en dat daardoor bepaalde symptomen van zulke stoornissen verborgen blijven", zei de Leidse psychologe dr. E. Eurelings–Bontekoe maandag.

Het onderzoek betreft ongeveer 250 mensen met onder meer de borderline–stoornis. Die uit zich onder meer in grote stemmingswisselingen, angsten, agressiviteit en het onvermogen om bestendige relaties aan te gaan. De aanname van de onderzoekers is dat de bijbehorende gevoelsuitbarstingen bij orthodoxe borderlinepatiënten minder aan de oppervlakte komen. Ook kan het hechte kerkelijk leven de symptomen camoufleren en de persoonlijkheid van verborgen 'borderliners' overeind houden.

De universiteit voert het onderzoek uit bij de gereformeerde instelling voor geestelijke gezondheidszorg Eleos en bij een controlegroep in enkele niet–christelijke instellingen. Eurelings–Bontekoe verwacht dat de resultaten over ongeveer een jaar bekend zullen zijn.

Bron: Reformatorisch Dagblad


Universiteit van Vaticaan biedt exorcistencursus

LONDEN - Aan de universiteit van het Vaticaan is donderdag de eerste cursus van start gegaan voor exorcisten, rooms-katholieke priesters die kwade geesten uitbannen bij bezetenen.

De cursus in het prestigieuze Atheneum Pontificium Regina Apostolorum omvat lessen in de geschiedenis van satanisme (duivelverering) en de context ervan in de Bijbel. Ook lessen psychologie en recht maken deel uit van de opleiding, die is voorbehouden aan priesters en theologiestudenten. De lessen moeten de cursisten onder meer leren echte gevallen van bezetenheid te onderscheiden van geestesziektes.

In Italië bestaat grote verontrustheid over de invloed van satanische sekten, vooral op jongeren en anderen die daar ontvankelijk voor zijn. Er zijn al ongeveer 400 exorcisten in Italië werkzaam.

Bron: Reformatorisch Dagblad


agp nieuws website

agp specials website

agp events

agp publiceert altijd uw activiteiten, met honderden hits per dag, events@agpgroup.net


Seminar Adventkerk Den Haag

De afdeling evangelisatie van de Kerk der Zevende dag Adventisten te Den Haag organiseert een seminar!

Het seminar is een programma van het Family Life-department Ulceby SDA Church, North England Conference en wordt verzorgd door Hubert en Julia Smith-Samuels. Het seminar zal in de week van 24 t/m 29 maart a.s. worden verzorgd, met uitzondering van zondag 27/3. De aanvangstijden zijn vanaf 19.00 -21.00 uur. Het gebouw is reeds vanaf 18.30 uur open! Op zaterdag zal het programma vanaf 15.30 – 19.00 uur zijn. Indien de kerk ’s ochtends bezocht wordt kan men aansluitend lunchen en het programma daarna bijwonen.

Het programma is gericht op jongeren tot 45 jaar. Uiteraard kunnen de andere leeftijdsgroepen hier ook hun voordeel bij doen! Het thema is : There is more to sex than you think - Sex and beyond (Principles to live by) Sessions 1-7 Sex from a Biblical Perspective

De inhoud van het programma is:

- How do you know someone loves you;

- Dating: what is the point;

- Marriage vs. Co-habiting (living together, common Law husband/wife ect>)

- Blessings & Cursings & Abominations

- Virgin body or Virgin mind or both

- Biblically improving your sexual life


agp events website

agp links website

inspirational

Donald Lawrence – Say a prayer

Heer ik kom tot U

Ik vraag, verleen toch mijn verzoek

Het Gebed wat ik vandaag bid… is anders dan voorheen.

De vijand is bedreigd, door het geschenk wat U mij schonk.

Hoof mij ernstig gebed, bedek mij toch.

Jezus, zeg een gebed voor mij

want U weet wat ik nodig heb.

Ga toch naar de Vader, en pleit toch ook voor mij.

De vijand wenst mij te ziften, net als de koren van het graan,

Maar net wat u deed voor Petrus, zeg ook een gebed voor mij

Voor diegene die U geroepen heeft.

Geeft u gaven en talenten

Om tegen wind en storm in te gaan

Als een kapitein op een schip.

Dus vind ik de stormen in het leven niet zo erg.

Ik ben bereid om te varen

God zal mij bewaren,

Zodat ook mijn geloof niet wordt bezwaard

Heer, net als wat u deed voor Petrus, doe dat toch ook voor mij.


)

My.agp website

Hope4holland.com

Copyright (c) 1997 -2005 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agpgroup.net, E-Mail: info@agpgroup.net, Dial-AGP: 06-15608808 Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.

Listen to agp fm live - http://www.live365.com/stations/agpfm?play

agp corporate website

www.rileyjack.com