0127

"How do you react to Jesus' love?"

agpreact enews

agp ][ the advent gospel promotions


agp quote ][I will dwell in the secret place of the Most High God. I’ll hide under the shadow of The Almgithy


In agp enews: editie127- Jaargang 6

][ agp life

][ news

][ events

][ Get Inspired! above all

][ Get Inspired! Secret Place

][ colofon


agp life

Vanaf deze agp react tref je nieuws over de programmering van agp en haar activiteiten.

life Nu al 6 seizoenen agp react

Sinds jaar en dag verspreid agp, haar e-mailnieuwsbrief naar honderden gebruikers. Ook agp react is toe aan een facelift. Dat ziet u al aan de wijze hoe gebruik wordt gemaakt van lettertype en lay-out. Mocht dit magazine in gewone ‘tekst’ weergaven niet goed zichtbaar zijn, mail ons dan (info@agpgroup.net)

life geniet van non-stop gospel via agp fm

agp fm – Vanaf juli zendt agp fm live non-stop gospelmuziek uit via het internet. Gospelmuziek van artiesten als R. Kenoly, K. Franklin & CeCe Winans kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week beluisteren. agp voegt regelmatig net uitgebrachte gospel CD’s toe aan haar playlist. Nieuw in de playlist “Marvin Sapp, Brooklyn Tabernacle & Witness”.

life Nieuwe ‘Corporate website voor agp in de maak’

Public Relations – De afgelopen maanden wordt er hard gewerkt aan de verschillende agp websites. Na de lancering van www.rileyjack.com en de vernieuwde radio en tv site, http://www.agp-internet.com/media is nu de beurt gevallen aan de website voor vrijwilligerszaken. Veel mensen bezoeken deze site als men meer wil weten over de achtergronden en geschiedenis van ‘the advent gospel promotions’. De uitstraling en vormgeving van deze site verschilt sterk van de bestaande agp websites. Onderdeel van deze site is o.a. ‘vrijwilligerszaken”, daar kun je voortaan alles openstaande vrijwilligersvacatures vinden bij agp. Interesse? Neem een kijkje via http://helpwanted@agpgroup.net

life .Bijzonderheden in Programmering voor de week vanaf van 29 augustus..

Onderdeel

Programma details

Tijdstip

agp specials

Meer dan 100 liederen voor samenzang + gitaarakkoorden.

Nu beschikbaar

RileyJack.com

Op bezoek bij Internationale Adventkerk Brussel (10 jarig bestaan)

Verwacht 30 augustus

agp fm live

“God’s diet” – Overdenking over gezond leven en het woord van God.

Ma (30-08) – 20.00 (NL)

Wo (01-09)– 20.00 (NL)

My.AGP

Studie over Hemels Heiligdom (in ’t Engels)

Nu beschikbaar

agp news

Interview met R. Gladden – Church Planting Washington State - VS

In afwachting

Voor actuele informatie – kijk dagelijks naar www.agp-internet.com voor de laatste toevoegingen


agp news.][ nieuwsberichten.

Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news

][ Kerk voor SpongeBob opgericht

Internet – [Reformaorisch Dagblad] -Fans van SpongeBob SquarePants, een razend populair tekenfilmfiguurtje, hebben in Amerika ter ere van hem een kerk opgericht, meldt de BBC. Meer dan zevenhonderd leden hebben zich al aangesloten bij de Kerk van SpongeBob, die diensten houdt in New York, Texas en Californië.

SpongeBob SquarePants is de tekenfilm over een schoonmaakspons, steevast gekleed in een vierkante scoutingbroek. Hij woont in een tropische ananas op de zeebodem, en zijn beste vriend is Patrick (een zeester). Samen beleven zij allerlei avonturen. Sponzen Bob is een niet al te intelligent en vrij klunzig wezentje, maar tegelijk is hij altijd blijmoedig en goed van vertrouwen. Dat maakt hem wereldwijd populair bij kinderen én volwassenen. De 'kerk' die in zijn naam is opgericht richt zich dan ook op "simpele zaken, als 'plezier hebben' en 'je verbeeldingskracht' gebruiken'', aldus de initiatiefnemers.

Een woordvoerder van de tv-zender Nickelodeon, die de serie maakt, is trots: "De uitstraling van SpongeBob is heel bijzonder. Dat blijkt.''

Zie ook: BBC

][ Islam wordt religie van Europa"

WASHINGTON – [Nederlands Dagblad] Als christenen er niet in slagen een antwoord te vinden op de snelle verspreiding van de islam in Europa, wordt deze religie uiteindelijk de dominante godsdienst in dit werelddeel. Daarvoor waarschuwt Chris Mills, functionaris bij de International Mission Board (IMB), de zendingsorganisatie van de Zuidelijke Baptisten in de Verenigde Staten.


Mills wijst met name op de lage geboortecijfers onder autochtone Europeanen. Allochtonen daarentegen hebben veelal kinderrijke gezinnen. "Het zal dan ook een kwestie van tijd zijn voordat de West-Europese naties een verandering in de balans van cultuur en wereldbeeld zullen gaan ervaren", stelt de IMB-man.


Volgens Mills, die zijn opmerkingen maakte in Mission Netwerk News, maken veel christenen in Europa "eenvoudigweg geen gebruik" van de toegenomen kansen voor verspreiding van het Evangelie. "Integendeel, op het moment dat moslims in een gebied komen wonen, vertrekken de christenen daar veelal. In plaats dat ze hun buren proberen te bereiken, rennen ze weg."
Het gevolg van deze trend is, aldus Mills, dat het Europese continent meer en meer wordt overgelaten aan de islam. "De islam is de snelst groeiende religie in West-Europa." Dringend nodig zijn volgens hem christelijke zendelingen en evangelisten - om zo de opmars van de islam een halt toe te roepen.


Onlangs gaf ook de Amerikaanse Midden-Oostenexpert Bernard Lewis, in een interview met de Duitse krant Die Welt, aan dat Europa "een deel van het Arabische Westen zal worden, van de Maghreb. Dat laten migratie en demografie zien. Europeanen trouwen laat en hebben geen of slechts weinig kinderen. Maar er is sprake van een sterke immigratie: Turken in Duitsland, Arabieren in Frankrijk en Pakistanen in Engeland. Dezen trouwen vroeg en krijgen veel kinderen. Gezien de huidige trends zal Europa op zijn laatst aan het einde van de 21e eeuw islamitische meerderheden in de bevolking hebben."


agp events.][ activiteiten.

Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net][ Actuele activiteiten,etc via www.agp-internet.com/events

September

5 – Ellen G. White & Post Moderne Mens/ positie v.d. Vrouw / – zie www.adventist.nl

10 – 12 – Openingskamp AJV – Expedition Life – zie www.adventist.nl/openingskamp/

17 / 18 – Singer/ Songwriter – Eli in Gouda meer informatie www.samma.nl

19 – Nationale Forum dag – Huis Ter Heide – zie www.adventist.nl

25 – Jongerendag jeugd@noord - Jeugddienst Rotterdam Noord (aanvang 10.00), Minstreelstraat – Rotterdam

25 – Concert Witness – (’s avonds) Adventkerk Rotterdam Noord (informatie volgt)

Oktober

9 – Ron Kenoly – Amsterdam RAI (www.ronkenoly.com)


Get Inspired.

Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react

Above all ][ Geschreven door: L. Leblance & P. Baloche

Above all powers

Above all kings

Above all nature and all created things

Above all wisdom and all the ways of man

You were here before the world began.

Above all kingdoms

Above all thrones

Above all wonders the word has ever known

There’s no way to measure what You’re worth

Laid behind stone

You lived to die

Rejected and alone

Like a Rose

Trampled to the ground

You took the fall

And thought of me

Above all


Secret Place ][ Geschreven door M.A. Brooks

I will dwell in the secret place

Of the Most High

I’ll hide under the shadow

Of The Almighty

I will say of the Lord

He is my refuge

He is my God

In Him I trust, I trust

That’s why I dwell in the secret Place

The presence of the Lord

I will dwell

I will dwell in the secret place

There in your presence, Lord

Spending time alone with you

That’s where I dwell

That’s where I long to be


Copyright (c) 1997 -2004 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.

Listen to agp fm live - http://www.live365.com/stations/agpfm?play