0123

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ]['No one knows the day or thehour. Maybe at midnight or in the afternoon, butJesus iscoming back. Get it straight, don't delay, don't you say we didn't warn you. Get your house inorder. Cause He is coming back'
In agp enews: editie123- Jaargang 5
][ nieuw op agp internet
][ van de vereniging
][ evangelism - verslag Doopdient Huizen
][ news
][ events
][ CD: Tonéx and the peculiar people
][ Inspirationeel- games
][ colofon
agp zoekt mensen die willen werken aan onze televisie productie "The Way" voor lokale tv- mail ons: helpwanted@agpgroup.net
agp zoekt vertalers voor de bijbelstudie serie "Discovery".

agp vereniging ][ nieuw op agp internet
- Overdenking T.W.J. Koerse - "De ongeëvenaarde Schrift wijst naar G’d"
- Overdenking "Wat gebeurd er als leiders niet bidden"
- Foto's doopdiensten - Verslag Huizen 29 mei jl.
- en nog veel meer
agpinternet ][ Populair bij agp!
Wist u dat agp complete bijbelstudies en catechisatie materiaal online heeft?! Nee... toets in onze zoekmachine de woorden bijbelstudie of catechisatie... (www.agp-internet.com)
][ agp goes global!
AGP heeft onlangs geholpen, met onze collega's van tagnet in de VS,bij het ontwikkelen van een internationale bijbelstudie website (Nederlandse pagina) in het kader van "Sow 1 billion" evangelisatie. De website verwijst voor Nederlandse bijbelstudies naar het Esda-instituut. AGP en Tagnet hopen op een vruchtvolle samenwerking in de toekomst (www.tagnet.org)
][ mail storing
ROTTERDAM - [agp news] - Door een technisch probleem met de mailserver van agp, zijn enkele mailtjes in de maand mei - niet verwerkt of aangekomen. Voornamelijk de mailtjes naarde bestuursafdelingen van agp. Als u mail heeft verstuurd naar helpwanted@agpgroup.net en/of info@agpgroup.net gelieve ze nogmaals toe te zenden. Onze excusesvoor het ongemak.
het bestuur van the advent gospel promotions vereniging

agp evangelism ][
Kuntaraf - succesvol einde lezingen
Huizen [agp news] - Evangelisatie actiesvan sabbatvierendNederland werpen hun vruchten af. Op Sabbat (zaterdag) 29 mei vond in de kruiskerk te Huizen een gezamenlijke dienst plaats van de Adventgemeenten uit Almere en Huizen. J. Kuntaraf en zijn vrouw hielden in Almere en Huizen, gedurende de maandmei,een evangelisatie/ lezingen actie (reaping campaign). Vorig jaar werd al een aantaldagen georganiseerd zodat de leden van beide gemeente goed voorbereid aan de slag konden.
De lezingen gingen in op diverse aspecten van het Christendom en specifieke Adventistische beginselen, zoals gezond leven. De dag was zeker multi-cultureel evenement te noemen, door de grote verscheidenheid aan verschillende bevolkingsgroepen. Hoogtepunt van deze sabbat was wel de doop (door onderdompeling) in het zwembad van Huizen (Zwembad de Meent). 19 Dopelingen gaven blijk van hun geloof in Christus d.m.v de doop (er waren ook nog 2 geloofsbelijdenissen afgenomen). Drie predikanten (P. Sol, S. Ross & J. Kuntaraf) verzorgden de indrukwekkende doopdienst. Na afloop van de doopdienst gaven 6 mensen te kennen om binnen afzienbare tijd ook gedoopt te worden.
Tijdens de overdenking gaf Ds. Kuntaraf (werkzaam bij de Generale Conferentie van Zevende-dags Adventisten in de VS) dat huis- en/of bijbelstudiegroepen in combinatie met een evangelisatie/ opwekkingsdiensten, zeker succeshebben. Dat bleek deze dan dag ook. Er zijn ook in het najaar in diverse kerken plannen voor het organiseren van lezingen. Het succes van lezingen in Amsterdam, Rotterdam en Brabant en dus nu ook in Almere en Huizen laat zien dat er duidelijke behoefte bestaat aan dergelijke evenementen en opwekkingsdiensten.
agp evangelism volgt evangelisatie-acties en andere initiatieven op de voet! Ook meewerken met agp evangelism (helpwanted@agpgroup.net)

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Kerkdienst voor zoekers
AMSTERDAM - [O. Bekkius] - Op sabbat 19 juni 2004 organiseert de gemeente van deZevende-dags Adventisten in Amsterdam een middagdienst. Deze dienst is bedoeld voor belangstellenden en voor degenen die eerder interesse in de reguliere diensten hebben verloren. De dienst zal worden aangekleed met opwekkingsmuziek gespeeld door een banden multimedia. Belangstellenden zijn welkom in het gebouw aan de Dintelstraat 134 hoek Uiterwaardenstraat vanaf 15.00 tot 16.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te pratenonder het genot van een drankje.
>Meer jeugd voor adventisten in Denemarken
JYLLAND - [Reformatorisch Dagblad]
-De Zevendedags Adventisten in Denemarken zien zich geconfronteerd met een dalend ledental. Toch lijkt er sprake van een lichte kentering. Het kerkverband weet steeds meer jongeren aan te spreken. Al jarenlang is er sprake van een geleidelijke daling van het aantal leden. In 1967 had men nog 4047 leden, eind 2003 was dit aantal teruggelopen tot 2698. Deze trend is ook in andere Scandinavische kerkverbanden zichtbaar.
Toch lijkt de situatie voor de Zevendedags Adventisten zich te keren. Een paar jaar geleden was er sprake van een situatie met vooral oudere leden en bijna geen nieuwe aanwas. De laatste jaren echter, zijn vooral jongeren zich sterk voor de kerk gaan inzetten.
> M.U.S.I.C. project krijgt steeds meer vorm
INTERNET - [Unity in Diversity minstries] - Op 25 april jongstlede was de Kick off van het M.U.S.I.C. project, en wuaw!!! Wat een happening! Iedereen was enthousiast, en werd een hoop uitgelegd, veel informatie gegeven, de sfeer was erg gezellig, de muziek was heerlijk, en de sound wat uit het koor kwam was om van te genieten! Enfin een topmiddag! Alle vragen en onduidelijkheden zijn verholpen, en eenieder die aanwezig was was zeer enthousiast na de presentaties en toespraken van Monique, Clifton en Clyde. En aan het eind van de middag meteen ook een nummer van het repertoire gedaan en dat pikte men ook heel snel op; dat belooft dus wat! M.U.S.I.C. is alive.... website >>> http://music.uid-ministries.net/
> Internetkerk bant 'satan' uit
INTERNET - [oneway] - Een 'internetkerk' probeert te voorkomen dat de eredienst op het wereldwijde web nog eens wordt verstoord door bezoekers die zichzelf voordoen als 'satan'. Het altaar en de preekstoel van de virtuele kerk zijn niet langer toegankelijk voor gelovige internetgebruikers. Wanneer een bezoeker van de desbetreffende internetpagina het waagt te vloeken, wordt hij automatisch uit de kerk verwijderd.

De internetkerk is een initiatief van de satirische christelijke website Shipoffools.com, die er overigens een serieus doel mee heeft: het bereiken van de generatie ongelovigen die nooit een echte kerk zal binnenstappen, maar die wel zeer actief is op het internet.

De internetpagina wordt betaald door de Methodistische Kerk en krijgt dagelijks rond de tienduizend bezoekers. Wie de pagina op zijn scherm opent, ziet een (bewegende) afbeelding van een kerkzaal. Bezoekers kunnen een figuur uitzoeken die in deze afbeelding namens hen knielt, bidt, liederen zingt en bijvoorbeeld 'halleluja' roept. Australische en Amerikaanse bezoekers die inlogden als 'satan', begonnen echter tirades af te steken vanaf de preekstoel en riepen krachttermen vanuit de kerkbankjes.

Eerder deze maand 'sprak' de methodistenbisschop Richard Chartres in de kerkdienst, via een getekend figuurtje dat hij vanachter zijn eigen computer kon laten bewegen, en via tekstballonnetjes kon laten spreken. >>> Website :
www.shipoffools.com
> Nieuwe bijbelvertaling onderweg
Haarlem - [agp news] - Vanaf 27 oktober ligt de nieuwe bijbelveraling in de winkels. Over deze vertaling zijn al vele vragen gesteld. De meest gestelde vragen zijn door het Nederlands Bijbelgenootschap verzameld en gebundeld in een brochure.

Zo gaat de brochure in op het 'interconfessionele karakter' van deze bijbel. Het weglaten van de eerbiedshoofdletter, de kosten voor het project en de verschil met de huidige bijbelvertalingen die nu inomloop zijn. e.d.>>> website: www.denieuwebijbelvertaling.nl

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten,etc via www.agp-internet.com/events
juni
5 doopdienst Rotterdam Noord, minstreelstraat 10.30
12 EO Jongerendag - Gelredome, Arnhem
19 Kerkdienst voor Zoekers, 15.00 Amsterdam, Dintelstraat
27 Praise en prayerdienst, Gouda
geef nu de activiteiten op voor het najaar van 2004

agp fm ][ cd van de week Tonéx and the peculiar people
Out the box
Dit is al weer Tonéx's (A. Williams)derde cd - en volgens eigen zeggen: 'nog drie te gaan' - en je krijgt gelijk een live 'dubbel cd'. Deze producent, singer & songwriter, zoekt de grenzen op van de gospelmuziek, waarbij het uitdragen van de boodschap voorop staat. De live cd is opgenomen in San Diego en is voor het gemak opgedeeld in 'stijl secties' elke sectie kent zijn eigen muzikale stijl en op die manier is er voor 'elk-wat-wils'. Dit keer wordt hijbijgestaan door zijn koor 'the peculiar people', echter denk bij Tonéx, zeker nietaan een standaard (Blackgospel)kerkkoor, maar een een 40 koppige Multi-Cultureel 'Urban" koor.
De stijlen variëren van Hi Energy tot Dance van klassieke gospeltot progressieve gospel en vanoude nummers van vorige cd's tot aanbiddingsmuziek en Hip Hop. Aan deze CD doen ook bekende namen mee, zoals drumster Sheila E en niemand minder danKirk Franklin. Prachtige nummers zijn wel " Todos Juntos" en het aanbiddingsnummer "Make me over". Het nummer "Alive" is bijna anti-Tonéx te noemen, de basgitaren endoet je denken aan een echt rock-concert. Echter Tonéx weet publiek in San Diego echt mee te krijgen. Deze live cd (die overigens ook studio nummers bevat) heeft het gejuich van het publiek niet bewerkt of toegevoegd. De CD klinkt echt en is origineelin alle opzichten.Wellicht zijn niet alle nummers voor de luisteraar even mooi of beluisterbaar.(Zelfs uw recessent moest flink wennen.) Maar als je genietvan vernieuwende gospelmuziek, van desinds kort 'evangelische sabbatvierder' Tonéx, dan is Out the box voor jou.
Tonéx and the peculiar people
Out the box (2cd)
Zomba Records

][ inspirationeel: "Games"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
[R. Isreal]
Tell me who do we keep playing games!
When we all know his coming is so soon?
No one knows the day of the hour
Maybe midnight or in the afternoon
But He's coming -Back again
Get i straight
Don't delay
don't you say:
"we didn't warn you!"
Have you been watching CNN lately?
People won't you pay attention
We're getting closer to the end
Straighten up - fly right
Get your House in order!
Get right, Stop play'in games!
Better get Right
There's no time to waste!
Get it straight, don't delay
don't say we didn't warn you!!

][ inspirationeel: "Uw woord"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
[A. Williams]
Uw woord
Uw woord
Uw woord
zal ons nimmer falen
Uw woord
Uw woord
Uw woord
Zal overwinning schenken
Onze ogen zijn blind.
Maar ik weet dat U ze kunt genezen
Onze tranen zijn stil
Maar ik weet datU ons kan horen
als Hij het heeft gezegd
dan zal Hij het ook doen.
Ik zal staan op Uw beloften
En Hij zal ze teweeg doen brengen.
Ik zal staan op uw beloften
Blijf daarop bouwen en wachten.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. OOK VOOR ADRESWIJZIGINGEN mailen naar info@agpgroup.net
Copyright (c) 1997 -2004 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.