0118

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][Thou art holy, Thou art worthy, angels bowbefore Thee, heaven and earth adore Thee, You're my power, riches,gloryand wisdomcauseThou art God.
In agp enews: editie118- Jaargang 5
][ nieuw op agp internet
][ Het vernieuwde agp in 2004, wat betekent dat!
][ news
][ events - stuur je activiteiten voor 2004 nu op!!
][ agp fm - Nieuwe cd's - Natalie Wilson & Richard Smallwoord
][ Inspirationeel - Vreugde in jouw leven
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web, de sites van agp
www.agp-internet.com ][
agp internet
(agp network)
- Overdenking agp fm - Ds. Stijnman over dromen en gezichten
- Overdenking agp tv - B. Nab, H. Koning, R. Jack
- Diverse nieuwsberichten
- Binnenkort Reclamefilm voor the way, het maandelijkse bijbelstudie programma van agp
(agp evangelism)
- Kleurplaten bij agp kids
- diverse recepten bij agp health
(My.agp - bijbelstudies)
Diverse powerpointpresentatis
Diverse overdenkingen

agp vereniging ][ Het vernieuwde agp in 2004
ROTTERDAM - Het kantoor van agp in Rotterdam Oost ontving tientallen e-mails over de berichten op internet over het stopzetten (van enkele) van onze activiteiten. Ook verscheen agp react ruim anderhalve maand niet. De handdoek gaat de ring in.., maar het is gelukkig niet het eind van de organisatie
De afgelopen maand heeft agp besloten om al haar activiteiten eens onder de loep te nemen. AGP bleek bij vele bekend te staan als een nieuwsorganisatie en niet nadrukkelijk als een omroep- en evangelisatievereniging.
Het bestuur van agp heeft daarom het volgende besloten:
  • Verduidelijken missie van agp: De slagzin van agp "A message of hope for today" zal vaker weerklinken - bij agp draait het om evangelie verkondiging in de breedste zin van het woord. De huidige identiteit (de nadruk als een Sabbatvierende evangelisatie en omroep vereniging) blijf ongewijzigd.
  • Meer geld naar agp networks en evangelism - De begroting van agpvoor 2004 geeft aan dat agp meer eigen producties zal maken (visueel en audio).Extra camera's en geluidsapparatuur zijn inmiddels in bestelling. AGP heef inmiddels extra computer apparatuur aangeschaft en een nieuw netwerk aangelegd op haar kantoor.
  • Actief in dialoog met regionale en lokale tv en radio - Erwordtgekeken naarduurzame samenwerking met tal van regionale en lokale tv en radiozenders in Nederland en daarbuiten. Momenteelvoert agp gesprekken voor korte golf radio programma in hetEngels.Het opgebouwde netwerk van agp komt hier goed van pas.
  • AGP organiseert weer concerten, seminars e.d - AGP zal actiever groepen e.d. ondersteunen met concerten met de welbekende agp kwaliteit.
  • Meer ruimte voor ingezonden stukken - Tekeningen, gedichten, webpresentaties, bijbelstudies, overdenkingene.d.,van bezoekers van agp internet zullen vaker geplaatst worden.
  • Minder nieuwsberichten (via het internet) & Stopzetten forum
Net als bij de laatste (grote) reorganisatie van agp in 2000, zorgt agp voor een goede overdracht van activiteiten.
  • agp news (via e-mail) - het twee-wekelijks bulletin agp gaat door, echter met een ingekrompen redactie (de overige redacteuren zijn niet werkzaam meer bij agp)
  • agp news actualiteiten(internet) - De redacteuren die door agp de wacht zijn aangezegd zullen bij een andere (nieuw te vormen)organisatie aan de slag gaan. Deze zal een nieuwe onafhankelijke Christelijke website lanceren, met nieuws over diverse kerkgenootschappen, met extra aandacht voor sabbatvierende genootschappen. agp zal vanaf de overdracht niet langer functioneren alspersbureau. Deze nieuwe site zal een duidelijke signatuur hebben en zich richten op een beperkte doelgroep, terwijl agp zich breed blijft orienteren en evangelieverkondiging (message of hope) haar primaire opdracht wordt.
  • agpforum - agp zoekt mensen die de forum van agp willen overnemen (onder een andere naam). Meer weten; info@agpgroup.net
agp dankt alle nieuwslezersen redacteuren voor hun steun de afgelopen jaar bij radio, tv en internet. AGP hoopt en bidt dat nieuwe initiatieven succes mogen hebben. Wij verwachten veel synergie effecten door het combineren van de deskundigheid vande ex-nieuwsmedewerkers van agp tezamen metinitatiefnemers van een nieuwe (sabbatvierende) Christelijke website.
Op internet kun je meer lezen over de activiteiten van agp in 2004 en wel op: http://www.agp-internet.com.AGP zal zich blijven profileren als een onafhankelijke Christelijke organisatie met dien verstande dat zij naast hetNederlands taalgebied ook meercontacten zal onderhouden met nieuwe werkgebieden o.a.in India, Rusland en Noord-Amerika.
het bestuur van agp - the advent gospel promotions
helpwanted@agpgroup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][Archief www.agp-internet.com/news
> Steeds meer Amerikanen bidden met arts
NEW YORK - [Reformatorisch Dagblad]- Steeds vaker bidden Amerikanen met hun arts om zo de "mogelijkheden van het geloof" bij de medische behandeling te betrekken."Is religie een goed medicijn?" kopt het Amerikaanse magazine Newsweek deze week. Het artikel gaat in op de relatie tussen God en gezondheid en probeert verklaringen aan te dragen "waarom de wetenschap begint te geloven."


Volgens de auteur bieden 70 van de 125 medische hogescholen in de VS cursussen voor geestelijke begeleiding van patiënten aan. Dertig jaar geleden waren dat er nog maar drie. "Patiënten willen met hun artsen meer bespreken dan alleen hun cholesterolgehalte", aldus de gereformeerde geestelijke Jeffrey Bishop (Dallas), die aan de universiteit van Texas het vak spiritualiteit en geneeskunde doceert.
Een rondvraag onder Amerikanen leert dat 72 procent positief aankijkt tegen een geestelijk gesprek met de arts. Een groter deel gelooft dat God op het gebed een ziekte kan genezen, zelfs al geven de artsen medisch gezien geen kans. Newsweek verwijst ook naar een onderzoek van de Amerikaanse nationale gezondheidsraad: kerkgangers leven gemiddeld 25 procent langer dan mensen die nooit een kerkdienst bezoeken.

> "Evangelist heeft last van theoloog"
REHE [Reformatorisch Dagblad] - Theologen en evangelisten werken in Duitsland niet op de juiste manier samen, meent de decaan van de Freie Theologische Akademie (FTA) in Giessen, Stephan Holthaus.

Volgens Holthaus maken theologen het leven van evangelisten moeilijker. "In de meeste theologische publicaties wordt evangelisatie alleen maar geproblematiseerd. Ze hebben ons de laatste jaren geen millimeter verder gebracht", zei hij op het driedaagse jaarcongres van de Duitse Evangelistenconferentie, dat tot en met vrijdag in het Duitse Rehe (Westerwald) wordt gehouden. De Duitse Evangelistenconferentie werd in 1949 opgericht en telt zo'n 140 leden.

Van Holthaus hoeven evangelisten ten opzichte van theologen bepaald geen minderwaardigheidscomplex te hebben. "De kerk heeft evangelisten nodig om apologetisch het geloof te verkondigen. Ze moeten de moed hebben om over de zonde te preken. Daarnaast moeten ze in gesprek gaan met het boeddhisme of de islam. Wat Jezus van de dalai lama onderscheidt, is de meeste mensen niet duidelijk."

De decaan ziet om zich heen dat de bijbelkennis in christelijke kerken afneemt. Hij pleit ervoor dat in een driejarig programma alle belangrijke dogmatische thema's van de Schrift aan de orde komen, "en dan niet alleen de lievelingsthema's van de dominee."

Hoewel het de laatste tijd gemakkelijker is geworden over God te spreken -mensen zijn de ideologieën en het materialisme zat- is het moeilijker geworden het geloof in Christus ter sprake te brengen, stelt Holthaus. "De kathedralen van de moderne mens zijn de fitnessclubs, voetbalstadions en ziekenhuizen. Veel mensen hangen naar een individualistische, vage religiositeit, onder het motto: als het maar werkt. Deze vorm van religie geeft geen antwoord op verdriet, lijden en dood."

Voor de jonge generatie bestaat er geen apart Evangelie, waarschuwde de jeugdevangelist Roland Werner uit Marburg. "Evangelisten mogen niet op methodiek, psychologie en programma's vertrouwen, maar alleen op Jezus. Evangelisten die de nieuwe generatie willen bereiken moeten net als Christus dienend optreden en niet heersend."

> Belgische priester weert kerstman
Koekelare - [Nederlands Dagblad] - De Vlaamse priester Daniël Beernaert uit Koekelare wil geen kerstman in zijn kerk. Zijn parochianen hadden een poster voor een kerstzangdienst gemaakt, waarop de kerstman was afgebeeld. In opdracht van de pastoor zijn deze posters vernietigd en is een bezoek van de 'kerstman' aan de kerk geannuleerd.

De 68-jarige pastoor zei: "Ik zal nooit de kerstman mijn kerk binnenlaten. Hij is een heidens symbool. Met Kerst vieren we de geboorte van Christus, niet die van de kerstman.''

Een woordvoerder van het bisdom Brugge, waaronder Koekelare valt, zei tegen de Gazet van Antwerpen dat hij de beslissing van de pastoor begrijpt. "Sommige kinderen denken dat Kerst om de kerstman draait, in plaats van om Christus. En deze priester is niet de enige. We krijgen regelmatig telefoontjes van mensen die dezelfde frustratie hebben."


agp fm ][ cd recensie
Natalie Wilson & SOP - the Good Life
Natalie Wilson tweede cd is uit, na haar bekroonde en veel verkochte cd 'girl director' van de platenlabel van Kirk Franklin (Gospo Centric). Deze CD van de dirigente Natalie Wilson en haar Spirit of Praisekenmerkt zich door de grote hoeveelheid aan ballads en Rythm en Praise achtigenummers. De openingstrack is gemaakt door niemand minder dan R&BproducerRodney (Darkchild) Jenkis.
Naast prachtig nummers als 'Put joy back" en 'liquid prayer' ook het antwoord van Natalie Wilson tegen de aantijgingen van de gospelmuziek industrie dat zij moderne muzieksoorten als hip hop, rap, soul, etc gebruikt om de boodschap van het evangelie uit te dragen.
Natalie Wilson & SOP
The Good Life
Gospocentic

][ inspirationeel: "Breng vreugde in je leven"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Breng vreugde in je leven...
Het maakt niet uit wie je bent
Laten wij samen zeggen: "Nooit meer pijn,
er zijn overal problemen in het land,
maar ik weet er is een Man
die brengt vreugde in jouw leven."
Soms hebben wij niet eens de woorden om te zeggen.
Het enige wat je kan doen is zuchten...
en proberen door te dag te komen
En er zijn tijden wanner het allemaal een beetje zwaar word
Maar is gelukkig nog maar voor een korte tijd want:
Breng vreugde in je leven...
Het maakt niet uit wie je bent
Laten wij samen zeggen: "Nooit meer pijn,
er zijn overal problemen in het land,
maar ik weet er is een Man
die brengt vreugde in jouw leven."
Wij moeten allemaal denken aan de kinderen,
Daar staan wij dan, en wij zouden hun nooit in de steek moeten laten
Waar er vreugde is, daar is kracht
en ik weet dat wij sterk kunnen zijn...
houd vast!
Het spijt mij als je geliefde je ontvallen is.
Wees niet de eerste die zegt:
"Waar is mijn God!?"
Met de tijd zul je zien, als je gelooft
dan kun je de zwaarste storm overleven, dus....
Breng vreugde in je leven...
Het maakt niet uit wie je bent
Laten wij samen zeggen: "Nooit meer pijn,
er zijn overal problemen in het land,
maar ik weet er is een Man
die brengt vreugde in jouw leven."
Vreugde in je leven
Vrede in je leven
Een beetje meer Liefde in je leven...
Breng vreugde in je leven...

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.
Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP EventsAGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.