0105

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ Your Lord of the Harvest and we worship You, worship You, this day!

In agp enews: editie105 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ Freelance opdrachten van agp news
][ agp evangelism - Speciale dienst in Spijkenisse, jeugd actief inRotterdam Zuid en concert in Utrecht
][ news
][ events
][ Inspirationeel - U bent mijn leven
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web
Een van de weinig sites met online tv in de Nederlandse taal www.agp-internet.com
agp tv
- Overdenking F. Valois Smith - Hebreeën 11
- Kinderverhaal "Splinter"
- Binnenkort Daniel Seminar Adventkerk Rotterdam
agp fm
- Overdenking "Openbaring" P. Westein (binnenkort)
agp internet
- Tal van nieuwe pagina's met informatie, gedichten, evenementen, etc.
- Regelmatige toevoegingen aan onze "Target Irak Special" met o.a. de theologie van Bush
- Luister naar de nieuwe cd van Urban Praise en Worship zanger en predikant Donnie McClurkin
agp react enews
- Midden april worden er testen uitgevoerd met een nieuwe e-mail magazine. U kuntin april1 of 2 test-mails ontvangen, onze excuses voor eventueel ongemak.

agp news & events ][ free-lance opdrachten
ROTTERDAM - Veel mensen willen artikelen schrijven voor AGP Internet en het veel gelezen blad via e-mail (agp react). Toch vinden vele het moeilijk om iets te vinden te vinden. Het onderdeel van AGP dat verantwoordelijk is voor"deartikelen"(agp news) zoekt freelance-auteurs die willen schrijven over:
Columns - Heb jij een mening over een onderwerp, kun je scherp en gedegen de pen hanteren... stuur je column op (105.1)
Thema: Irak - Een oorlog met Irak staat hoogstwaarschijnlijk voor de deur. Hoe kijken Christenen en Adventisten in het bijzonder naar de oorlog. Is het wel verantwoord omhet een "Rechtvaardige oorlog" te noemen. (105.2)
Thema: Inburgering en geloof. Verplicht inburgering van geestelijken (Imams) is de laaste tijd in gang gezet. Welke normen en waarden krijgen Christelijke geestelijken mee als ze inburgeren. (105.3)
Je kunt reageren op de opdrachten door een mail te sturen naar helpwanted@agpgroup.net o.v.v. het (105.#) nummer.
Andere zaken
Misschien heeft uwel interessante onderwerpen in gedachten, die wij niet genoemd hebben,Laat hetons weten, van agp krijgt u van ons de ruimteom artikelen samen te stellen. Daarnaast krijgt onze redactie vragen uit alle delen van de wereld over geloof, de adventkerk, theologie e.d. Wilt umeewerken om die vragen te beantwoorden, mail onze afdeling Verenigingszaken helpwanted@agpgroup.net
Je kunt ook natuurlijk ook meewerken aan onze reguliere activiteiten zoals, het maken van bijbelstudies, evangelisatie tips, tv- radio en internetverslaggever, etc, etc.

agp evangelism ][
agp evangelism is een van de 3 onderdelen van de agpgroup die zich exclusief bezig houdt met evangelisatie projecten. De andere onderdelen zijn agp networks en de agp news & events.
Utrecht Gospel
In Utrecht zijn er plannen voor een gospelconcert in mei. De plannen zijn ons nog niet helemaal bekend gemaakt, maar het ziet er op dit moment heel goed uit. Voorbede wordt gevraagd.
Rijmond Combo
Eredienst - Vele Christelijke gemeenschappen en ook een aantal binnen de Adventgemeenschap zijn niet helemaal tevreden met de muzikale begeleiding tijdens de eredienst. Veel kleinere gemeenschappen ontbreekt het meestal om complete muzikale begeleiding (drum, gitaar, keyboard, etc) te verzorgen in de eigen diensten. Het Rijnmond Combo verzorgt en bedient al geruime tijd Adventkerken in de Rotterdamse regio en daarbuiten met begeleiding van samenzang nummers tijdens de diensten. Interesse? Op 29 maart a.s. is de groep aanwezig tijdens de dienst van de Adventgemeente Spijkenisse aan de Eikenlaan 1 (Metro Spijkenisse Centrum vanaf R'dam CS) aanvang dienst 10.00
Jeugd actief
Lezing - Wie zegt dat jongeren geen band hebben met de kerk in de deze post-moderne wereld heeft het mis! In Rotterdam Zuid organiseert de jongeren zelfstandig een lezing over symbolen, de betekenis hiervan. Dit allemaal door jongeren rond de 18 en 19 jaar oud, proficiat!
Lopende zaken.
Nijmegen - Lezingen over gezondheid
Rotterdam Noord - Daniel Seminar
Rotterdam Noord - Evangelisatie Actie April
Wij zijn ook actief
Onze lijst is zeker niet volledig.. maar u kunt ons helpen, laat Nederland weten, dat u bezig bent met evangeliseren... mail ons react@agpgroup.net AGP iseen van de weinige organisaties die publiciteit, webruimte en nog veel meer om niet aanbiedt.. waar vind je zo'n organisatie!

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Leven van de tienden
WASHINGTON -[Reformatorisch Dagblad]- De leden van de LifeCenter-gemeente in Lakewood (Californië) zijn gewend tienden aan de kerk te geven. Eén maand per jaar doen ze er echter nog een schepje bovenop
Dan geven de leden 90 procent van hun salaris aan de kerk en proberen ze zelf van 10 procent rond te komen. Deze traditie van de LifeCenter-kerk bestaat nu 25 jaar en heeft in totaal al meer dan een miljoen dollar opgebracht.
Het begon allemaal in 1978, toen het kerkgebouw een uitbreiding nodig had. De leiders van de kerk stelden destijds voor om in plaats van een hypotheek aan te vragen deze omgekeerde tienden in te stellen. De kerk kreeg zo in één keer een bouwfonds van 79.084 dollar. In 1990, toen alle schulden waren afbetaald, besloot de gemeente de gewoonte in stand te houden. Het geld wordt nu besteed aan christelijke hulpverlening.
> Soldaten zoeken Christus aan vooravond van oorlog
Kuwait - [Baptist Press] - Aalmoezeniers (legerpredikanten) in het Midden-Oosten doen melding van een toenemende interesse onder de militairen die aan het voorbereiden zijn voor oorlog. "Nu is het moment om soldaten te bereiken met de liefde van Christus. Ik ben constant aan het getuigen en het zijn de soldaten die willen praten over God en hun geloof, " zei Majoor Keith Kilgore, een VS landmacht aalmoezenier, die momenteel werkzaam is in Kuwait. Een recent artikel in de Washington Post over de spirituele opleving geeft een duidelijk verslag van Kilgore's diensten in de woestijn.
In een legertent voor 150 bezoekers worden regelmatige diensten gehouden, vaak zijn er meer dan toegestane hoeveelheid medewerkers aanwezig. Majoor Timothey Bedsole, ook een landmacht aalmoezenier in Kuwait praat over de belevenissen van zijn commandant. "Er was een gevoel van extase toen de dienst begon terwijl men buiten de geluiden horen van zwaar materiaal, het geluid van helikopters en zware trucks die materiaal brengen richting de Irakese grens. En daarnaast de samenzang van soldaten, begeleid door twee soldaten op gitaar, het was de mooiste muziek die ik ooit gehoord had. Het is vreemd en ver weg land, en we dienen onze God", aldus de majoor.
> Irak nieuws ga naar agp internet
INTERNET - [AGP News] - De situatie in Irak bereikt haar climax, voor een compleet overzicht van Christelijk nieuws, opinie en verslaggeving ga naar www.agp-internet.com
> Drie Adventisten gedood in Liberia
HUIS TER HEIDE [AGP News, ND, ANN] - De drie medewerkers van ADRA, een ontwikkelingsorganisatie van de Zevende-dags Adventisten, die sinds 28 februari in Liberia werden vermist, zijn omgekomen. Dat heeft de Liberiaanse minister van Defensie, Daniel Chea, laten weten aan ADRA.
Gisteren maakte het Kerkgenootschap der Zevende Dagsadventisten bekend dat de ontwikkelingswerkers bij een bezoek aan een vluchtelingenkamp in Doe, in oostelijk Liberia vlak bij de grens met Ivoorkust, bij een gevechtssituatie betrokken zijn geraakt die hen het leven heeft gekost. Hun lichamen zijn inmiddels gevonden.
Directeur Kare Lund (53) van ADRA-Noorwegen bezocht met zijn Liberiaanse collega een project in het vluchtelingenkamp dat vanuit Noorwegen werd gefinancierd. Zij en hun chauffeur zijn onder nog onbekende omstandigheden, om het leven gekomen. Nadat hun uitgebrande auto was gevonden duurde het nog enkele dagen voordat medewerkers van het Internationale Rode Kruis en van de UNHCR (de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties) de verminkte lichamen vonden.
ADRA-Noorwegen en ADRA-Liberia maken deel uit van het internationale ADRA-netwerk. De Adventist Development and Relief Agency heeft rond de vierduizend medewerkers en is werkzaam in 125 landen, waaronder Nederland.
> Kritiek op vervolgingslijst VS
WASHINGTON - [NederlandsDagblad] -De Amerikaanse Commissie voor Internationale Godsdienstvrijheid heeft zware kritiek op de nieuwe lijst van landen die het recht op godsdienstvrijheid schenden, zoals die is opgesteld door de Verenigde Staten.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS heeft Saudi-Arabië, India, Laos, Pakistan, Turkmenistan en Vietnam dit jaar niet op de lijst gezet. Critici van het besluit zeggen dat Amerika bang is de steun van Saudi-Arabië te verliezen in het conflict met Irak. Vorig jaar verklaarde de regering nog dat in het land "godsdienstvrijheid niet bestaat''.
Burma, China, Iran, Irak, Noord-Korea en Sudan zijn wel aangemerkt als 'landen waarover bijzonder zorg bestaat', de zogenaamde CPC-landen. Deze landen hebben de vrijheid van godsdienst "ernstig geschonden'', aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met het verwijderen van de zes landen van de lijst is deze weer net zolang als in 2001, terwijl de situatie "minstens zo erg of erger is'' dan in 2002, vindt de commissie. "Er is genoeg bewijs de zes landen als CPC's aan te merken.'' De onafhankelijke Commissie voor Internationale Godsdienstvrijheid adviseert de Amerikaanse regering en het Congres over religieuze vrijheid.
De regering heeft nu negentig dagen de tijd om te kijken wat voor een beleid er in de CPC-landen wordt gevoerd. Felice Gaer, hoofd van de commissie, hoopt dat zal worden aangeven wat de landen moeten aan de situatie moeten verbeteren. Ook wil Gaer dat de regering de lijst met landen "compleet'' maakt.
En verder...
De lege plek in het bestuur van de Nedelandse Adventkerk, is ingevuld door middel van interne procedure, C.W.A. Betram is benoemd als assessor,[adventist.nl] Daarnaast heeft dit bestuur besloten om dit jaar een Ghanese Adventistische predikant te laten overkomen naar Nederland om de groeiende Ghanese gemeente in Amsterdam pastoraal te ondersteunen [adventist.nl].
In de VS hebben 200 studenten van de Adventistisch universiteit Andrews een petitie ondertekend voor vrede, deze petitie wordt gestuurd naar het Amerikaanse congres en het Witte Huis [ANN]. Van 27 april tot 24 april is er weer een NET 2003, met de Voice of Propechy.. hou AGP news in de gaten voor meer informatie [Monday Fax].

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
Maa
- Iedere week lezing "Gezondheid, adventkerk Nijmegen, www.agp-internet.com/events
22 - Lezing Daniel een profeet voor onze tijd, Adventkerk Rotterdam Noord
22 - Debuutconcert koor 4U olv P. Dingemanse, aanvang 20.00, kosten 4 EUR, bel 070-3932493 of 070-3662827
apr
- Iedere week lezing "Gezondheid, adventkerk Nijmegen, www.agp-internet.com/events
1,2,3 // 8,9,10, 11 - Evangelisatie actie Rotterdam Noord,Minstreelstraat 9 aanvang 19.30
5, 12 Evangelsiatie actie Rotterdam Noord, aanvang 11.00
Pasen - Jeugdcongres Ridderkerk, Sporthal de Fakkel (www.adventist.nl/ajv)
Mei
verwacht concert Utrecht

][ inspirationeel: U bent mijn leven
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
De avond nadert dichterbij... de zon verdwijnt.
Ik moet toegeven.. ik moet blijven volharden,
zelfs nu nu al het licht dreigt te verdwijnen
en de vijand naderbij treed,
voelt mijn hartzich bevreesd.
Maar de strijd gaat door,
Heer ik zal rusten in Uw Woorden
Dat u tot mij sprak:
U bent mijn Leven
U bent mijn Kracht
Mijn getrouwe verdediger en mijn beschermer
U bent mijn schild en schuilplaats
U bent mijn Verlosser en Leidsman
U ben mijn Leven.. .en mijn Kracht
Jezus, U bent...
De strijd gaat maar door... die last is, O zo zwaar.
Mijn hart is zo bevreesd,
maar mijn geest is des te sterker.
Het vlees is zwak, en wil zich overgeven.
Soms worden wij moe van wachten.
Toch kan ik op Uw Woord vertrouwen en
in U geloven met geheel mijn hart
Met al mijn zorgen roep ik U aan
En van Uw troon, hoordeU mij aan en redde mij
Ubent,
U bent,
Jezus, U bent...
U bent mijn schild en schuilplaats
U bent mijn Verlosser en Leidsman
U ben mijn Leven... en mijn Kracht

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.