0057

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie 57 - Nederlandstalig
Looking back on my life I see, Many things You have done for me. I thank You oh Lord

InjouwReactenews:
AGP Program Guide
AGP Network: Rectificatie
AGP React eservice: Nieuwe adventistische boeken
News
Events
Be Inspired: Je hoeft niet bang te zijn

AGP Program Guide

Happy Birthday - vandaag vierden wij bij AGP FM ons 5 jarig bestaan. Wij willen onze e-maillezers en webpagina bezoekers uiteraardniet vergeten. Onze website bestaat nu al 2 en een half jaar met meer dan10.000 hitsen ons e-mailblad ging onlangs zijn derde jaargang in. Dagelijks ervaren wij Gods zegen en horen en lezen wij regelmatige berichten van mensen over de gehele wereld hoe men versterkt wordt of geïnformeerd wordt middels de service van AGP React. Als jarige geef je natuurlijk ook cadeautjes weg. Wij hebben voor mensen die in zijn voor een presentje een speciale actie. Voor meer informatie klik hier.

Persberichten & Kopij - Regelmatig ontvangen wij persberichten of informatie voor evenementen en concerten. Hoe kan je er verzekerd van zijn dat je informatie in ons blad en op onze site komt? Stuur danje kopij in per post op dedonderdagen (het liefst) per e-mail op de zondag in voor 12.00 's ochtends. AGP React Internet plaatst ook preken, overdenkingen en bijbelstudies. Wil jij een bijdrage leveren mail ons op react@agpgroup.net. Onze site is de perfecte plaats om kosteloos informatie op het internet te plaatsen. Ideaal voor kerken, groepen, koren, e.d. die snel een webpagina met informatie over hun activiteiten willen bekendmaken voor geheel de wereld. Voor adressen of meer informatiekijk op helpwanted.agpgroup.net Zo werkt AGP nu aan een speciale pagina voor de groep 'Gentle Voices'.

AGP FM Online - Op dit moment vinden er regelmatig testuitzendingen plaats voor ons internetradio-station. Als jij suggesties hebt, vanwat JIJ graag zou willen horen mail ons dan helpwanted@agpgroup.net.

Reclameloos - Afgelopen week heeft onze website een grondige verbouwing gehad. Vanaf afgelopen maandag, laden onze pagina's sneller... wordt je sneller doorverwezen op onze site en zijn er geen vervelende reclame uitingen meer te zien. We werken ook aan een "flash" intro voor onze site.., blijf terugkomen, het aantal webpagina's is nu meer dan 450, dit jaar hopen wij meer dan10 MB aaninformatie, studies en achtergrondenvoor jouwbeschikbaar te hebben!!

Nieuw op AGP React: Alle devotionals "Van het geloof waardoor ik leef", zijn nu Online (klik hier). Onze events pagina (www.agp-internet.com/events) en onze Archief pagina van Reacts is bijgewerkt. Klik hier!

<agp - Proclaming a message of hope for today

 

AGP React eservice: Nieuwe adventistische boeken

ADVENTIST BOOK CENTER - In het licht van de gebeurtenissen in de VS op 9 september jongstleden, hebben de drukpersen bij de adventistische uitgeverijen, Pacific Press en de Review & Herald, niet stilgestaan. Een selectie uit materiaal, gericht op de recente gebeurtenissen en de eindtijd. Je kunt ze bestellen via www.adventistbookcenter.com

Where was God?, Where is God whenyou hurt?een tweetaltraktaten van ieder32 pagina's over God en gebeurtenissen in de VS. en over rouwverwerking.

The Forgotten Commandment (nieuw), Dann Shelton, medewerker bij onze partner 3ABN TV schreef een boek over de rust van die de sabbat ons biedt.

Almost Home - Een blik in eindtijd gebeurtenissen en hoe je jezelf klaarstoomt voor de wederkomst, geschreven door Ed Reid.

< Adventist Book Center is geen onderdeel (financieel en organisatorisch) van AGP Networks.


News

>>>Samengesteld door de redactie van AGP Networks, jijkunt ook nieuwsberichten plaatsen, stuur een mail naar news@agpgroup.netNieuwsberichten kunnen ookuitgezonden worden via AGP FM Radio en AGP FM Online.

AGP THEMA

Barna Research onderzoek "Onrealistische wensen makenwerk van predikant ingewikkeld"

ONDERZOEK - Onderzoekers hebben 16 redenen gevonden omje predikant lief te hebben. Dat is het aantal belangrijke taken die de gemiddelde gemeenteleider moet gebruiken van zijn gemeente, ook al is hij niet voor alle getraint.

Barna, van Barna Research groep zegt dan ook: "Dat vele gemeenteleden een recept van mislukking geven aan hun predikant door het maken van onrealistische wensen." BRG keek naar het profiel van een protestantse predikant en zegt verder. "Niemand kan zo'n brede groep van verantwoordelijkheden dragen, zoals de gemeenteleden dat wensen. "Gestudeerd in theologie, moeten zij ook leiderschapcapaciteiten hebben, met kerkpolitiek kunnen omgaan, met financiën omgaan, managen, kunnen omgaan met psychologie en conflict hantering. Daarnaast moet men uren lang werken, vrije tijd opofferen met familie voor anderen gezinnen. Hebben te maken met schulden van opleidingen en krijgen een laag-betaalde baan in vergelijking voor de werkzaamheden.

Barna zegt dat de meeste Protestantse predikanten het moeilijk hebben tussen het vijfde en 14de jaar van hun pastoraat. De gemiddelde levensduur van een pastoraat is vijf jaar. Uit het onderzoek van meer dan 1800 predikanten uit de VS is gebleken dat twee van de drie predikanten, de gaven van prediken en/of leraarschap hadden. Veel genoemde gave zijn ook, leiderschap, Bemoediging. maar ook financiën (16%) en profetie (13%).

Ook blijkt dan predikanten, minder kans maken op scheiding en veelal in buitenstedelijke gebieden wonen. Daarnaast blijkt dat vrouwelijke predikanten, beter opgeleid zijn, maar ook meer kans hebben op scheiding dan hun mannelijke collega's (31% vrouw, 12% man), en zichzelf veel meer theologisch liberaal verklaren (39% vrouw, 11% man). Daarnaast blijven vrouwen korter dan de man in pastoraat (gemiddeld 3 jaar).

<Bron: Charisma News

<en: Hulporganisatie actief in risicovolle gebieden

ADRA - In Noord Korea vestigt ADRA (Adventist Development en Relief Agency) een bakkerij in de hoofdstad aldaar (Pjongjang). Productie zal daar aanvangen in december 2001, met een productie van meer dan 500.000 broden.

Een ander risicovol gebied is Afghanistan waar miljoenen op de vlucht zijn voor dreigende acties van het Amerikaans leger. ADRA stuurt een team naar Tadjikistan. Daarnaast worden ook teams ingezet in Pakistan en Iran om de situatie aldaar te bekijken. <Bron: ADRA News: Norma J. Sahlin

<en: Open de sabbat, met de sabbatstichting

VIERHOUTEN - Hervormde predikant Abma houdt lezing in Vierhouten: "Waarom vieren wij nog de zondag?" Op vrijdag 5 oktober a.s organiseert de Sabbatstichting een sabbatswijding voor iedereen die belangstelling heeft voor de bijbelse rustdag. De lezing is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor hen die sabbat vieren, maar vooral ook voor mensen die vragen hebben over de betekenis van de sabbat in de 21e eeuw. Na een gezamenlijke maaltijd die voor iedereen gratis toegankelijk is, zal de Goudse Hervormde predikant ds. G. Hette Abma vanaf 19.00 uur een lezing verzorgen met als thema: "waarom vieren wij nog zondag". Ds Abma is
na diepgaande studie tot de overtuiging gekomen dat in de christelijke kerk, ook door zeer bijbelgetrouwe mensen, eigenmachtig is omgegaan met de
invulling van het vierde gebod. . Ds Abma zal ingaan op de vraag of het realistisch is te verwachten dat een schreefgroei van vele eeuwen zondagviering nog te herstellen is. Wat zijn echter de consequenties van een dergelijke bezinning? .Ds. Nico Kooren zal na de lezing met een korte wijding de sabbat openen. De bijeenkomst van vrijdag a.s. in de Ruimte (het voormalige PMT) aan de Elspeterweg 177 in Vierhouten (tegenover generaal Winkelmankazerne) vangt aan om 18.00 uur met de maaltijd. Wie niet in de gelegenheid is de maaltijd bij te wonen behoeft zich niet bezwaard te voelen om alleen het tweede gedeelte van de bijeenkomst bij te wonen. De lezing en wijding vangen aan om 19.00 uur. Toegang is vrij. Voor de gratis maaltijd is reservering gewenst via 0577 411057
Volledig persbericht online bij AGP<Bron: Sabbatstichting. Nico Kooren

<en: 'Rotterdam Zuid gaat drukke oktober tegemoet"

ROTTERDAM- Adventgemeente Rotterdam Zuid gaat een drukke maand oktober tegemoet. Op Sabbat (zaterdag)6 oktober organiseert men opnieuw de maandelijkse opwekkingsdienst en 's middags wordt er een open deur dienst georganiseerd met als thema "All you need is the love of Jesus!". Daarbij blijft het niet op Sabbat 20 oktober is er een thema dienst olv. Ds. H.J. van der Kamp over "Vergevingsgezindheid" en op 27 oktober is er een doopdienst in deze gemeente <Bron: Evangelica r'dam zuid

<en: Wraakactie op zendelingen bij aanval op Afghanistan
WRAAK - Als de Verenigde Staten Afghanistan aanvallen, zal de Abu Sayyaf-groep op de Filipijnen, een terroristische organisatie die banden heeft met Osama bin Laden, de Amerikaanse zendelingen Martin en Gracia Burham waarschijnlijk geweld aandoen. Het leger heeft deze vrees uitgesproken. De Amerikanen vermoeden dat Osama bin Laden achter de aanslagen van 11 september op het World Trade Center en het Pentagon zit en dat hij zich schuilhoudt in Afghanistan. De Abu Sayyaf-groep heeft de Burhams samen met achttien Filipino's eind mei ontvoerd. Zij zijn christelijke zendelingen van de ”New Tribes Mission”.
<Bron: Nederlands Dagblad

<NewsViews

> Minder scheidingen sinds aanslag 11 september - Veel scheidingszaken in de VS zijn Beeindigd sinds de aanslagen in de VS. Ruzieende ouders willen alles op alles zetten om hun gezin toch bij elkaar te houden. <Bron: Religion Today

> Geloof helpt bij onthouding sex op jonge leeftijd - Uit onderzoek is gebleken dat jongeren die gelovig zijn, veelal geen sex voor het huwelijk plegen. 80% van de jongeren in de VS die regelmatig de kerkbezoeken, hebben geen seks voor het huwelijk <Bron: Religion Today

> Scheiding kerk en staat - Sinds de aanslagen zijn scholen toleranter geworden op het gebied van strikte scheiding van kerk en staat. Het bidden op schoolcampussen wordt nu door diverse scholen toegestaan <Bron: Religion Today

> Bijbelse triller maakt 'money' - De eindtijd triller "Megiddo" maakte afgelopen weekend meer dan 1,5 miljoen dollar aan kaart verkoop. Megiddo is een van de duurste en gewelddadigste eindtijd film die ooit door Christenen is gemaakt. In Amerika mag je alleen maar kijken als je 13 bent of ouder. <bron: Charisma News

<agp news


Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events

oktober
5 - Sabbatopening inVierhouten, De bijeenkomst van vrijdag a.s. in de Ruimte (het voormalige PMT) aan de Elspeterweg 177 in Vierhouten (tegenover generaal Winkelmankazerne)
vangt aan om 18.00 uur met de maaltijd. Wie niet in de gelegenheid is de maaltijd bij te wonen behoeft zich niet bezwaard te voelen om alleen het tweede gedeelte van de bijeenkomst bij te wonen. De lezing en wijding vangen aan om 19.00 uur. Toegang is vrij. Voor de gratis maaltijd is reservering gewenst via 0577 411057 Volledig persbericht online bij AGP
6-27 - Mercy Ships "Anastasis, Maashaven Noordzijde havennummer 1302, Rondleidingen en voorlichting, 010-4102877
6 - opwekkingsdienst Rotterdam Zuid, Amelandsplein 68, Aanvang 11.00
6 - Open Deur Dienst, Adventkerk Rotterdam Zuid, Amelandseplein 68, aanvang 14.45, thema 'All You Need is Love'
6 - Young Contentials - Gratis - Groothandelsgebouw Rotterdam, Stationsplein, aanvang 15.00
nacht 6/7 - Pandora Trail - Hiram Edson Groep, Nunspeet, deelname via pandoratrail@7da.org voor meer informatie kijk op www.7da.org/utrecht/pandora.htm
7 - Blackgospelfestival Rotterdam, vertegenwoordiging van de meest blackgospel groepen in en om Nederland.
12- 14 Campmeeting Nederlandse Unie te Barneveld.(verkeerde datum gepubliceer onze excuses)
20 Themadienst "Vergevingsgezindheid", Amelandseplein 68, aanvang 09.45
27 Doopdienst, Adventkerk Rotterdam Zuid, Amelandsplein 68, aanvang 09.45

Verwacht oktober - Sporttournooi georganiseer deoor Adventkerk Rotterdam Crooswijk, details volgen...

November

3 - Jeugdrally AJV-Nederland, Groningen, Details volgen

3 - 10 Gebedsweek Adventkerk Wereldwijd (lezeningen online op www.agp-internet.com)

Verwacht "Night of Praise" - Rotterdam Zuid

Verwacht "Concert Hidden Treasure"- Almere

<agp events


Be Inspired: Je hoeft niet bang te zijn

>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net

Je hoeft niet bang te zijn

You don't have to be afraid <vertaling> Geschreven door Freda Battle en Robin Lewis

Je hoeft niet bang te zijn, Mijn kind

Je hoeft niet bang te zijn

Want Ik ben altijd bij je

Niemand kan je deren

Niemand kan je weg versperren

Niemand kan je stoppen

"Want ze hebben het met Mij te doen",

zo zegt de Heer

Ik heb Hem nodig om mij te helpen door de ontberingen

Hij maakt de weg voor mij vrij

Wees niet bang...

Vertrouw en twijfel nooit

Ik weet dat hij je uit de problemen brengt.

Je hoeft niet bang te zien.

"Christenen, luister naar wat ik te zeggen heb...

Jij hoeft niet bang te zijn van Satan.

Er bestaat geen wapen die jou zal verslaan...

Want God geeft jouw de kennis en de kracht

Om Satan te verslaan...

zonder ook maar een wapen te gebruiken

Je pakt hem door Gods Woord te gebruiken

Onthoud wat ik zeg...

Je hoeft helemaal niet bang te zijn

Want met Jezus aan jouw zijde

Dan zal je echt maken...

Geen wapen bestaat er die jou zal verslaan...

Als je mij echt versta.., roep Amen.

Er bestaat geen wapen die jou zal verslaan...

Wees niet bang...

Vertrouw en twijfel nooit


AGP Network Info
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subje1ct=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. SMS via e-mail (je moet een @GIN.NL e-mail adres hebben, www.gin.nl), stuur een mail naar het volgende e-mail adres met in het tekstgedeelte "je mobiele nummer" react@agpgroup.net?subject=SMS_Email_On. SMS overige manieren, stuur een mail naar het volgende e-maillink - react@agpgroup.net?subject=SMS_Onmet in het tekstgedeelte "je mobiele nummer" Copyright (c) 2001 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com E-Mail: info@agpgroup.netDisclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.