0045

oe reageer jij op Gods liefde?
AGP React E-News
I can't go on any longer on my own.So hear me when I say, Heavenly Father,we need You're help today
Editie:45 - Nederlandstalig - week 26

>>>In deze React:
>>>AGP Programma Info
>>>AGP FM CD van de week: CeCe Winans
>>>React E-Service:Sporters & Evangelisatie & Nieuwe Adventistische boeken
>>>News
>>>Events
>>>The Word: Ik sta aan de deur en klop
>>>Be Inspired: "Betere plaats" & "U bent de enige"
>>>AGP Programma Info
Hot Summer of Gospel - In de zomermaanden komen er heel veel nieuwe gospelcd's uit en AGP FM draait ze (bijna) allemaal. Wat dacht je van artiesten als Virtue, Tonex, Ben Tankard, Kirk Franklin en nog veel meer. Hou jou radio in-tune op AGP FM.
CD van de week - Vandaag draaide wij al de Nederlandse Primeur van CeCe Winans, volgende week draaien wij Excelsior Jeugdkoor met GOD@WORK en de week daarop de nieuwe CD van Londa Larmond. Voor iedereen die niet over de grenzen gaat. Luister naar 'grensverleggende muziek, luister naar Gospel.
Helpwanted AGP EP: Mensen die zich aangemeld hebben voor de zomer-evangelisatie-acties krijgen in de loop van deze week een speciale HelpWanted@AGP - Bulletin.
Trainingsplaats vrij voor Radiotechnicus - Hou jij van techniek, mengpanelen en de spanning van live-radio, dan kan je bij ons een gratis opleiding krijgen tot Gospelradio-technicus. Na je opleiding krijg je een AGP diploma, en help je bij de totstandkoming van een 24 uurs Nederlands Adventistisch Gospelradio zender. Meer weten helpwanted@agpgroup.net
<<<agp: Media Networks & Evangelistic Projects>>>

>>>AGP FM CD van de week: CeCe Winans
CeCe Winans - CeCe Winans
Weer een CD van de gospel-clan familie 'The Winans'. Dit maal is CeCe weer aan de beurt. Het is even wennen met deze CD, niet 100% blackgospel, maar ook Christelijke Hedendaagse muziek (Christian Contempary Music). Alle muziek op deze titelloze album is gebaseerd op bijbelteksten. De nummers laten vooral CeCe's verlangen zien om haar Heer en Heiland te volgen. Nummers als "Heavenly Father" waarin de afhankelijk van de Heer wordt bezongen. Ook het heftige 'Destiny Childs achtige nummer 'Out My House", waarin CeCe zingt dat er halt moet komen aan de invloeden van Satan op TV-programma's, nieuwsbladen e.d. Het prachtige "Bring Back The Days of Yea of Nay", waarin CeCe terugkijkt op een leven waarin mensen nog wel opkwamen voor hun Christelijke principes.
De muziek op deze CD is zeer afwisselend en je moet van goede muzikale huize komen om echt alles voor de volle honderd procent te appreciëren, maar een ding is zeker er is 'voor-elck-wat-wils'. De tijden veranderen ook in de gospelmuziek. Wij raden de kritische gospelluisteraar om de gehele cd eerst te beluisteren voordat je hem aanschaft. m.a.w. Praise at your own Risk, zou Micheal Speaks zeggen.
CeCe Winans
CeCe Winans
Wellspring Gospel
www.cecewinans.com

>>>React E-Service:Sporters & Evangelisatie & Nieuwe Adventistische boeken
>>> Je kunt altijd reageren op React. Algemene reacties kunt u sturen naar react@agpgroup.net
Bruggen bouwen in Indonesië met Nederlands voetbal: Een voetbalteam van de christelijke sportorganisatie AIA-SCET (Athletes in Action) wil deze zomer met voetbal de lokale bevolking op het Indonesische eiland Bali een hart onder de riem steken. Het team reist naar het eiland af om wedstrijden te spelen tegen een aantal voetbalteams uit Indonesië en bezoekt weeshuizen om daar stoomcursussen in voetbal te geven. Het project wordt gesteund door een groot aantal kerken op Bali en is ook bedoeld om bruggen te bouwen tussen de christelijke en niet-christelijke bevolking.Het herenteam van voetballers uit Nederland bestaat uit achttien spelers in de leeftijd van 17 tot 31 jaar. AIA-SCET stelde speciaal voor het zomerproject een voetbalteam samen van jonge christelijke voetballers uit heel Nederland. De meeste spelers zijn goed getraind en spelen of speelden op hoog amateurniveau.
Het team vertrekt op 22 juli voor een maand naar Bali. Op het eiland leven overwegend Hindoes, terwijl de rest van Indonesie vooral Islamitisch is. Het is het eerste wedstrijdteam van de sport-organisatie. Organisator Henk Stoorvogel: "We wilden altijd al eens een wedstrijdteam uitzenden, omdat een team van getalenteerde sporters een groot publiek kan bereiken met zowel de liefde voor sport als de liefde voor God." SCET, de sport-evangelisatietak van de interkerkelijke organisatie Agape, organiseert elke zomer reizen naar een aantal verschillende landen. Sport blijkt vaak een goede ingang op anders voor het evangelie moeilijk bereikbare plekken. Zo brachten de teams van AIA-SCET het evangelie de afgelopen jaren onder meer in de Gazastrook bij de Palestijnen en in Canada onder de Indianen. Dit jaar zijn er reizen naar Amerika, Canada, Nepal, Frankrijk, Schotland en Kroatie.
<<<Bron: Agape Jeugdwerk>>>
Nieuwe Adventistische boeken: Chirst is Coming, geschreven door Norman Gulley, met informatie over de recente ontwikkelingen in de Christelijke wereld, de opkomst van extreem rechtse christenen. Alles over de opkomst van zondagswetgeving en de plannen vanuit de New Age.
Guide's Greatest Miracle Stories samengesteld door Helen Lee, bevat 24 geloof het of niet verhalen, van mensen die wonderen in hun leven hebben meegemaakt. Zoals een dollar-biljet welke zichzelf vermenigvuldigde. Een auto tank die maar niet leeg wilde raken en nog veel meer.
They Had a World to Win - Alles over de pioniers van de Adventkerk, geschreven door de kleindochter van E.G. White.
Alle boeken kunnen besteld worden via www.adventistbookcenter.com
<<<agp is geen onderdeel van de organisaties die in dit artikel vermeldt staan.>>>

>>>News
>>> Heb jij een nieuwsbericht, organiseer jij een activiteit of is er een activiteit bij jouw in de kerk, waarbij je iedereen van op de hoogte wilt stellen. Neem dan contact op met de nieuwsredactie van AGP. news@agpgroup.net Berichten die jij instuurt worden ook via AGP FM uitgezonden
<<<De visie van "Creator Vision"
HILVERSUM - Op 25 juni jl.. hield de stichting Creator Vision een bidstond en presentatie voor een totaal nieuw project, namelijk het lanceren van 24 uurs christelijke tv over de kabel. Men wil proberen om in Nederland 1 of meer Christelijke omroepen op de kabel te krijgen, te weten het Amerikaanse Trinity Broadcasting Network en het Engelse God Channel. Creator Vision hield onlangs in de regio Haaglanden een handtekeningen actie op deze kanalen op de zenders te plaatsen, deze actie werd met belangstelling bekijken door zowel de algemene als de Christelijk pers in Nederland. De verzamelde handtekeningen worden nu aangeboden aan de programmaraden in de diverse gemeentes, waaronder Den Haag.Diverse Nederlandse Christelijke omroepen, waaronder AGP. Maar ook diverse kerken zijn benaderd om deze uitzending mogelijk te maken over de Nederlandse kabel. <<<Bron: Creator Vision>>>
<<<Duizenden kiezen voor Christus
TANZANIA - Meer dan 10.000 mensen werden gedoopt op 23 juni, wat kerkleiders nu de grootste doop ooit noemen van de adventkerk in Oost-Afrika. Meer dan 40 predikanten doopten meer dan 2800 mensen op een dag, in een meer vlakbij 'Lake Victora. Op dezelfde dag werden 7000 mensen gedoopt om en nabij het gebied van zuid Nyanza. De meeste van de gedoopte leden kregen bijbelstudie door predikanten of volgden cursussen.
Op 30 juni werden 1000 mensen gedoopt in Lake Victoria. De dopen zijn het gevolg van een satelliet campagne met de titel "Afrika voor Christus 2001), elkedag kwamen meer dan 5000 mensen bijelkaar om deze ontmoeting bij te wonen.<<<Bron: Adventist News Network>>>
<<<Vloeken blijft verboden in Rijssen-Holten
RIJSSEN -Vloeken blijft officieel verboden in Rijssen-Holten. De Rijssense gemeenteraad heeft deze week besloten het verbod op te nemen in de nieuwe algemene plaatselijke verordening (APV). Alleen VVD stemde uiteindelijk tegen.

Aanleiding voor de discussie over het vloekverbod is het op elkaar afstemmen van de APV’s van Holten en Rijssen, die vanaf 1 januari dit jaar de nieuwe gemeente Rijssen vormen. De PvdA betrok andere discriminerende uitingen in het verbod. De nieuwe formulering is nu: “Het is verboden Gods naam oneigenlijk te gebruiken, dan wel onvoegelijke taal te bezigen die kwetsend is voor groepen dan wel personen als bedoeld in artikel 1 van de Grondwet.” W. Otten, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vindt de signaalfunctie belangrijk. “De gemeente laat zien dat er niet gevloekt mag worden en dat er geen kwetsende taal mag worden gebruikt <<<Bron: Nederlands Dagblad>>>
<<<Herfkens 'doet niet aan zending'
POLITIEK - Minister Herfkens van ontwikkelingssamenwerking zal nooit projecten van hulporganisaties steunen, die ook maar enigszins een zendingskenmerk dragen. “Of het nu religieuze of politieke propaganda is, daar doen we gewoon niet aan”, zegt ze in een interview met het jongerenblad Grenzeloos, een uitgave van de reformatorische hulporganisatie Woord en Daad.

“Wat ik niet financier is enige vorm van zendingswerk. Dat mensen zich vanuit een bepaalde achtergrond bezighouden met ontwikkelingswerk, moeten ze zelf weten. Maar voor mij is uiteindelijk maar één criterium van belang, en dat is kwaliteit”, stelt Herfkens. <<<Bron: Reformatorisch Dagblad>>>
<<<AGP Thema: Je geloof of je werk, kies vandaag...
[red] Steeds meer Christenen in Nederland komen in problemen met hun werkgever vanwege gewetensbezwaren. Waar kies je nu voor een goed gevulde boterham of een zorgeloze relatie met je Vader in de hemel, om misschien de middenweg. Hier volgt het relaas van een Amerikaanse die tot de rechtbank ging om te vechten voorhaar geloof.
Een evangelische leraar werd ontslagen omdat hij bad met zijn studenten nadat een klasgenoot voortijds stierf heeft afgelopen week een rechtszaak verloren om haar baan terug te krijgen. De federale rechtbank in New York bepaalde dat de medezeggenschapsraad goed heeft gehandeld om Mildred Rosario te ontslaan van een basisschool in de wijk de Bronx. Rosario heeft gebeden met een aantal van haar studenten en heeft hen de handen opgelegd toen ze hun vertelde dat een klasgenoot overleed in 1998. Ze vroeg of iedereen stil wilde zijn voor gebed nadat een student verdronk.
In een schriftelijke verklaring schreef Rosiario dat ze reageerde naar aanleiding van de vraag van een studente of de overleden vriend in de hemel was en vroeg of er werkelijk een God was. Ze schreef;" Ik begon te bidden in het Spaans. Daarna ging ik naar elk van hun legde hun de handen op en vroeg of Jezus voor hun wilde zorgen en hun familie leden." Rosario zei dat ze beledigd werd door het schoolbestuur en de medezeggenschapsraad, men zou gezegd hebben dat ze "Door Jezus haar baan kwijt is geraakt en dat ze nooit meer les zou geven" Mevrouw Rosario is zo in de put geraakt dat ze geen les meer kan geven op scholen.
In een andere zaak in Californie is een straat evangelist lastig gevallen door de lokale overheid omdat zijn fluit spel een schade was voor de omgeving. Hij moest stoppen met evangeliseren en het helpen van daklozen totdat de rechtszaak is beslecht. Deze man deelde voedsel en traktaten op straat uit en bespeelde zijn fluit op straat, hij werd aangehouden door de politie omdat sommige het teveel geluidsoverlast vonden. <<<Bron: Charisma News, Washington Post>>>
<<<AGP NewsViews
> Festival voor leken- De adventkerk van Amerika heeft 2002 uitgeroepen tot het jaar van de leken. Mensen die niet door de kerk zijn aangenomen in dienstverband. Het hele jaar zal vol staan van seminars, congressen e.d. <<<Bron: Monday Fax, NAD>>>
> Jongeren van Youthpages helpen Roemeense jongeren - Twee medewerkers van Youthpages zijn naar Roemenië geweest om te kijken hoe het ervoor staat met de Kinderen van Perethu Kindertehuis. Er wordt nu een actie voorbereid om deze kinderen te helpen in het najaar. <<<Bron: ANR - TED>>>
> Wat doet de adventkerk met explosieve groei - Met een lidmaatschap van 26 miljoen mensen in 2010, wat zal de toekomst zijn van de Adventkerk Growth http://www.adventistreview.org/2001-1527/story3.html
<<<agpnews>>>

>>>Events
>>> Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
juli
3- aLive festival, waar gospel: R&B, Hip Hop & Rap ontmoet www.alive-events.nl in Amsterdam
14- Sabbatschool dienst "Wat betekent het om Gods Woord te studeren - Rotterdam Noord, Ministreelstraat 9


20 - 4 aug Stichting Marantha: Missionary Training School

with Elder Solomon Whittman from A Quiet Place Institute Missionary Training School Huntingdon & Memphis and brother Thomas Jackson from M.E.E.T. Missionary Education and Evangelistic Training Ministry Huntingdon. At the end persons will get an certificate STICHTING (FOUNDATION) MARANATHA (The LORD is Coming) Postbus 105, 2501 CC, Den Haag Netherlands,Tele/Fax 31-(0)70-3300809.

27 - Scheveningen Gospel Beach Festival
augustus
16 - 19 Flevo Totaal Festival, Liempde meer info www.flevo2001.nl
Geef je op voor het openingskamp van 7-9 september bij een AJV Jeugdleider. Meld je aan voor het FLEVO TOTAAL FESTIVAL van 16-19 augustus via www.flevo2001.nl Meld je aan voor de campmeeting van de Nederlandse unie via pakoeweiden@7da.nl
<<<agp events>>>

>>>The Word: Ik sta aan de deur en klop
>>>Een gedeelte van de \overdenking van Hensley Oosterwolde, zoals deze is uitgezonden via AGP FM op zondag1 juli. Wil je in contact komen met Hensley, mail: prayer@agpgroup.net
Onze overdenkingtekst is genomen uit Openbaring 3:20
Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent. Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem behouden en hij met Mij.
Geliefde lezer, Jezus spreekt hier over dat Hij verlangt om in ons te komen wonen. Elke ochtend wanneer wij opstaan Hij voor de deur. Voor de deur bedoeld onze lieve Heer onze hart. Wij allen hebben gezondigd, Jezus is voor ons gestorven op Golgota uit liefde voor ons. Want wij waren verloren mensen, maar dankzij Jezus hebben wij die hoop, dat als Jezus in ons hart woont. Dat wij de zekerheid hebben, dat wij eeuwig hebben in Jezus Christus.
Maar die deur waar Openbaring over spreekt is een speciale deur. Deze deur heeft geen knoop van buitenkant, maar heeft alleen een knop van de binnenkant. Wij mensen zijn het die die deur moeten openen, Jezus kan die deur niet openen. Zolang wij die deur niet openmaken staat Jezus voor de deur. Als wij onze hart beginnen te open te maken voor Jezus, dan door Zijn stralende liefde zullen wij de deur met blijdschap openen. Om Jezus met vreugde te ontvangen in onze hart.
Geliefde lezer, wij moeten onze hart openstellen voor Jezus, en dan kan Hij in ons hart komen wonen.
Jezus klopt op dit moment op uw deur, maakt u de deur open voor Jezus Christus?
<<<The Word: Elke zondag bij AGP FM, rond de klok van 11.35>>>

>>>Be Inspired: "Betere plaats" & "U bent de enige"
>>> Gebedsverzoeken, het starten van gebedskettingen e.d. prayer@agpgroup.netGedichten, inspirationele stukken react@agpgroup.net
>>>Betere plaats
Better Place
<Vertaling> Geschreven door: Nee-C Walls, Nick Trevisick
(Gebaseerd op Openbaring 21:1-4)
Onze dagen duren lang...
Onze dagen zijn zeer zwaar
Toch geven wij onze levens voor onze Heer en Heiland
En in die dagen dat wij dachten
"We gaan het nooit redden"
Dan herinneringen wij onszelf
Dat onze prijs ligt in de Hemel, waar wij naar toe gaan
Een plaats welke waarlijk gezegend is.
Een plaats waar we ware rust zullen vinden
Voorbereid voor jouw en mij
Ik ga mijn leven alvast op orde zetten, hoe vergaat het jou?
Een plaats dat vervuld is van vrede
Liefde die overvloedig aanwezig is.
Want daar zullen wij voor eeuwig en altoos zijn
Ik wil daar zijn, Wil jij daar met mij zijn.
Hou je hoofd omhoog, Hij komt binnenkort
Om ons allen mee te nemen., naar een betere plaats
We hebben allemaal tijden
Wanneer we zwak zijn en
we hebben tijden wanneer we sterk zijn
We leven niet altijd zoals het behoort
Want soms is het makkelijker om te
leven zoals het niet hoort.
We maken allemaal fouten in onze levens
Je weet niemand is totaal perfect
Maar we gaan allemaal voor de prijs
We gaan naar de eeuwige stad
Hou je hoofd omhoog, Hij komt binnenkort
Om ons allen mee te nemen., Naar een betere plaats
Witte paarlen poorten
Waar de straten van Goud zijn
Zijn glorie verlicht de hemelen
Muren van jasmijn,
we zullen daar voor altijd wonen
We zullen Zijn gezicht zien
We zullen knielen en roepen
Heilig, Heilig, Heilig
>>> U bent de Enige
You're the One
<Vertaling> Geschreven F. Darnell Davis
Is dit realiteit wat ik om dit moment voel
of is dit gewoon een droom
Dat U waarlijk bij mij bent
Is het echt zo dat ik met U
zo gelukkig kan voelen...
Wat zou ik doen, als Ik U nooit gevonden zou hebben?
U kwam mijn kant op
U dreef de wolken weg
U bent alles voor mij
Meer dan iets anders op deze planeet
Ik was blind maar nu kan zien
U bent de enige voor mij
Kan het niet helpen om aan U iedere en elke dag te denken
U bracht mij in ware vervoering
Ik realiseer dat alles wat ik nodig heb bij U ligt
Niemand kan iets doen zoals U dat altijd doet.
Wat zou ik doen, als Ik U nooit gevonden zou hebben?
U kwam mijn kant op
U dreef de wolken weg
U bent alles voor mij
Meer dan iets anders op deze planeet
Ik was blind maar nu kan zien
U bent de enige voor mij
"U bent mijn nummer Een en U wil ik volgen..
U versloeg Satan,
U staat beter bekent als Jezus Christus
In het Spaans Jesu Christo
Nubent U 24 uur per dag in mijn gedachten,
Nu ken ik U, dus voel ik mij goed
Ik wil gewoon zeggen ze moeten het weten
dus kan ik het vertellen:
Ik voel mij goed en nu heb zelfs geen disco nodig
Een volgeling van U is niet simpel, maar uniek
Voorbij het gewone, niet theologisch maar zeer praktisch
We doen het vanwege U liefde, U klopte op ons hart
net zoals Openbaring 3:20 dat tegen ons zegt
Ik was eens blind, maar nu kan ik zien.
Het is een wonder zeg ik je"
>>> Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT
>>> Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT

Copyright (c) 2001 AGP - The Advent Gospel Promotions
AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks
AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects.
AGP - The Advent Gospel Promotions
Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands
Postbank: 77.47.327
Internet: www.agp-internet.com
E-Mail: info@agpgroup.net
Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.