0014

Hoe reageer jij op Gods Liefde?
AGP React E-News
The Advent Gospel Promotions MediaNetworks
editie 14: Nederlandstalig

>>>In deze React...
 
        >>>AGP React E-News: gedurende de kerstperiode
        >>>AGP React Internet: nieuwe prijsvragen op het web
        >>>AGP FM Radio 'CD van de Week': New Direction
        >>>AGP FM Radio uitnodiging voor kerstspecials
        >>>Nieuwsberichten
        >>>Agenda 'Nu ook met vermelding speciale kerkdiensten'
        >>>Free-lance medewerkers aan de slag bij AGP MediaCenter
        >>>Inspirationeel

 
>>>AGP React E-News in de kerstperiode
ROTTERDAM - Wij krijgen veel positieve reacties, nu wij  begonnen zijn met prijsvragen op het web en een completere agenda in de Reacts die je in de mail vindt. Deze wekelijkse service willen wij graag voorzetten, echter met kerst zijn er gewijzigde verschijningsdata. De edities op 24 december en 31 december verschijnen als een gecombineerde mailing in de loop van de kerstweek. Dat betekent dat je bekendmakingen tijdig ons dienen te bereiken. Stuur je informatie naar de speciale e-mailadressen zoals ze op onze startpagina staan of naar info@agpgroup.net
<<<Wij krijgen ook mailtjes over het gebruik van de informatie die in AGP React vermeld staat, je mag de informatie gratis gebruiken en verspreiden. Gebruik je de informatie van AGP React voor betaalde informatiebronnen, neem dan 'schriftelijk' contact op met AGP MediaNetworks p/a AGP Vereniging, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam.>>>
>>>AGP React Internet
INTERNET - Deze keer staan er twee prijsvragen op onze website www.agpgroup.net >>> win met AGP. Een prijsvraag maakt het mogelijk dat je gratis naar het concert van Reflection of Christ kan op 21 december in theater Zuidplein (zie agenda) de andere geeft recht op een kerstgospel cd.  Beide prijsvragen staan vanaf zondagavond 19 november, 23.00 op onze website. Let op de sluitingstermijn voor beide prijsvragen deze verschillen namelijk van elkaar!
 
>>>AGP FM Radio: CD van de week
New Direction - Get Your Praise On
Eindelijk weer eens een echt jeugdkoor die een CD maakt. Echte Praise muziek van de bovenste plank. Nummers als 'I came to Jesus' over het feit dat Jezus ons aanneemt zoals wij zijn. Of het overwiningslied "V I C T O R Y", je weet niet wat je hoort als je dit nummer draait, fantastisch, het is voor ons bij de radio een voorrecht en een zegen om nummers uit te zoeken voor de radio-uitzendingen.
Nummers op deze CD kenmerken de echte Amerikaanse blackgospel stijl, d.w.z. alt, sopraan en tenor. Weinig experimentele uitschieters op deze CD, enige uitzondering hierop is 'What Manner of a Man' een jazz-achtig nummer waarin de verbazing van de discipelen wordt bezongen. Dit alles tijdens hun stormachtige boottocht, waarbij Jezus de stormen beval stil te gaan liggen.
Het enige wat mij tegenvalt is de duur van deze gospel CD, over het algemeen zijn gospel cd's niet erg lang qua speelduur, maar deze is slechts 47 minuten! Maar als jij een fan bent van jongeren die de Heer op een eigentijdse wijze lofprijzen dan kan je goed uit de voeten met deze CD. Advies: eerst luisteren en daarna meteen kopen en meezingen.
 
New Direction
Get Your Praise On
Myrrh Records, een divisie van Word Records
Prijs fl 42,50
<<< www.newdirection.com >>>
 
>>>AGP FM nodigt je uit tijdens de kerstspecials
ROTTERDAM - Tijdens onze live-uitzendingen ben je elke zondag van harte welkom, maar vooral in de komende Adventsperiode nodigen wij jou uit om aanwezig te zijn. Naast een 'hart'verwarmende welkom door onze collega's wordt je de kans aangeboden om een kijkje in de keuken te nemen. Je bent van harte welkom, elke zondag tussen 10.45 en 12.00.
<<< bel 010-2204210 of info@agpgroup.net >>>
 
>>>Nieuws
Nieuwsberichten verzorgd door de nieuwsdienst van AGP, AGP MediaCenter. Heb jij nieuws bij jouw uit de kerk of uit jouw omgeving, mail news@agpgroup.net
 
<<<Starpagina voor Adventisten
ZEIST - UTRECHT - Adventisten in Nederland hoeven nu slechts naar e-e-n pagina voor al hun links naar binnen- en buitenlandse internetsites van geloofsgenoten. Clifton Grep beheert deze startpagina, een service van de Nederlandse organisatie Startpagina B.V. Neem eens een kijkje op http://adventisten.pagina.nl
<<< AGP MediaCenter >>>
 
<<<Adventisten in dialoog met Evangelische beweging
SILVER SPRINGS (VS) - Een serie van dialogen tussen de kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten en de federatie van Evangelische kerken moeten bijdragen om de stereotypen tussen beide kerken te verbreken en tot een betere verstandshouding met elkaar te komen. Dit zegt Dr. B. Beach, voorzitter van de inter-kerkelijke afdeling van het kerkgenootschap op wereldwijd niveau.
Het is niet de bedoeling dat een ocuemene gevormd wordt tussen beide kerkgenootschappen. Dat is zeker niet de wens van beide genootschappen. Diverse documenten zullen voorbereid worden op de theologische seminars van de kerkgenootschappen en deze zullen jaarlijks met elkaar besproken worden. Zowel Adventisten als Evangelischen zien hierin een stap in een beter begrip voor beider standpunten.
<<< Adventist News Network- Bettina Krausse, zie www.adventist.org , zie ook www.worldevangelical.org >>>
 
<<<Black Gospel Festival: "Groepen trekken zich terug na bekend worden doelstellingen"
ROTTERDAM - De organisatoren van het Black Gospel Festival - Loeder Events, Carmenian Gospel Singers en de Doelen - hebben bij monde van de Rotterdamse wethouder van Cultuur Dhr. H. Kombrink het volgende verklaard. "U kunt geniten van kleurrijke koren, professionele musici en kracthitge solisten uit de gospelwereld. Zuid- en Noord Amerikaanse, maar ook Caribische gospeluitingen, passeren tijdens dit festival de revue. Zongen de koren vroeger uitsluitend voor de Heer, nu kunt u ook uw hart ophalen tijdens de prachtige lofzangen."
Diverse groepen hebben te kennen te geven niet te willen zingen waar het evangelisch aspect van de gospelmuziek een ondertoon voert. Het is AGP niet bekend hoeveel groepen geweigerd hebben om aan dit festival mee te doen. Binnenkort in React een verslag van een van de bezoekers aan dit concert.
<<< AGP MediaCenter >>>
 
<<<Kerkgangers steeds vaker diep in schulden
CAPELLE A/D IJSSEL - Diaconieën worden steeds vaker geconfronteerd met gemeenteleden die diep in de schulden zijn geraakt. Dat is de ervaring van de christelijke stichting Modus Vivendi voor schuldhulpverlening. De stichting wil daarom het voortouw nemen voor meer samenwerking met diaconieën en tussen diaconieën onderling. http://www.oneway.nl/nieuws_bericht.tpl?sku=200011141152
 
<<<Ook Russisch-Orthodoxe Kerk claimt 'enige ware Kerk' te zijn
MOSKOU - In een verklaring die veel overeenkomsten vertoont met het Vaticaanse document Dominus Iesus, claimt de Russisch-Orthodoxe Kerk de "enige, heilige, katholieke en apostolische kerk te zijn, de hoeder van de heilige sacramenten over de hele wereld".
Lees verder op: http://www.kerkweb.nl/nieuws/2000111402.htm
 
>>>Agenda
Organiseer jij evenementen, worden er speciale kerkdiensten gehouden, zijn er concerten bij jou in de buurt, laat het AGP React weten. Stuur een mailtje naar events@agpgroup.net
 
November
 
25 - Open Kerkdienst - Adventkerk Rotterdam Zuid ' Meet your Maker'
Adventgemeente Rotterdam Zuid organiseert voor de derde keer een zogenaamde 'open kerkdienst' , waarin 'dynamische' samenzang en een sterke evangelieprediking centraal staan. Bezoekers worden vooral uitgenodigd om niet kerkelijk vrienden en/of familie leden te brengen naar deze bijeenkomsten. Deze speciale kerkdienst begint rond de klok van 15.00. Meer informatie o.a. 010-4583705  (Amelandseplein, nabij Metrostation Zuidplein)
26 - Sporttoernooi AJV Regio Rotterdam (AGP FM Radio maakt opnamen!)
Georganiseerd door de sportafdeling van de jeugd uit ZDA Rotterdam Crooswijk. Deze volleybalwedstrijden vinden plaats in de gymzalen van de Wolfert van Borselle College in Rotterdam op de Benticklaan nabij Diergaarde Blijdorp (10 minuten lopen vanaf R'dam CS) op met tram 3 richting Blijdorp. (Bron ZDA Crooswijk/ AGP React)
December
 
09 - Adventkerk Dordrecht - Begeleiding Rijnmond Combo tijdens Sabbatschool en Eredienst
Het Rijnmondcombo is een gezelschap van 8 muzikanten die diensten opluisteren door bekende samenzang nummers te begeleiden op een 'andere' manier dan de tradionele orgel.
21 - Kerstmusical Reflection of Christ - Theater Zuidplein
TRC Promotions en Theater Zuidplein presenteren de musical van Reflection of Christ 'Christmas for every heart' Toegangsprijs EUR 14,- dat is NLG 30,80  voorverkoop via theater Zuidplein tel. 4816500 e-mail: alletonen@hotmail.com
Januari
 
08 - The Search - De zoektocht,  Adventkerk Enschede
In Enschede begint op maandag 8 januari om 19.30 uur the videoserie "De Zoektocht".  Iedere maandagavond een documentaire over de bijbel met aansluitend de mogelijkheden om erover te praten.  De serie wordt beeindigt met een speciale kerkdienst voor belangstellenden op zaterdag 5 mei.  Adres: Haaksbergerstraat 468, Enschede, info jdh@home.nl of 074 2421925
27 - Doopdienst, Adventkerk Rotterdam Noord
 
27 - Concert Jong-volwassenen Gouda
Diverse Adventistische groepen en koren maken hun opwachting tijdens dit tweede concert in Gouda. Verwacht worden o.a. Fruit Salad, Connected, Witness, Gentle Voices en Generation G.O.D. Binnenkort links naar de speciale website voor dit concert.
>>>Free-lancers aan de slag bij AGP MediaCenter
MediaCenter - Ons persbureau wordt de komende maanden uitgebreid met free-lance journalisten die voor ons in de kleinste hoeken van Nederland op zoek gaan naar actieve christenen of voor de radio/react diverse artikelen samenstellen en publiceren. Binnenkort zal er een speciale mailing rondgaan naar alle free-lancers om in de beschikking te komen van de 'felbegeerde' AGP perskaarten, die je in bepaalde gevallen gratis toegang geven tot concerten, persconferenties met gospelartiesten, etc. Deze mailing hoopt AGP MediaNetworks in de loop van week 47 te verspreiden. Wil jij 'ook' aan de slag bij AGP, mail NU helpwanted@agpgroup.net
 
>>>Inspirationeel
Gebedsverzoeken, het starten van gebedskettingen e.d. prayer@agpgroup.net
Gedichten, inspirationele stukken react@agpgroup.net
 
I Came To Jesus
<vertaling> Geschreven door Jeral V. Gray Sr.  Percy E. Gray Jr.
 
Ik lag diep in de put...
Zo vuil als ik maar kon zijn..
Was ik op weg naar de hel
Maar toen hoorde ik de voorganger,
hij preekte het Woord van God:
"Beken je zonden en bekeer!"
 
Want ik ging naar Jezus zoals ik was...
Schuldig, moe en verdietig
Ik vond in hem de ware schuilplaats
En Hij gaf mij, Hij gaf mij  ware vreugde
 
Ik vroeg aan de Heer:
"Hoe kunt U mij liefhebben,
Ik heb gezondigd tegen Uw wil"
Hij zij: "bekeer...
en Ik zal je vergeven"
De enige vraag die overblijft is:
"Welke meester zal JIJ gaan dienen?"
 
Je kan best vuil zijn...
Een gebroken leven lijden...
Je kan zelfs de wil verloren hebben om te blijven leven...
Weest niet bedroefd, gooi de handdoek toch niet in de ring...
Beken je zonden en bekeer...
... dan kan je ook op de zelfde plaats komen, waar ik mij nu thuis voel.
 

>>> Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net  met in de onderwerp regel REMOVE DUTCH REACT
>>> Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net met in de onderwerp regel SUBSCRIBE  REACT
 
 
Copyright 2000 AGP (Media) Networks
AGP React, AGP FM Radio, Vision Clear Choice and AGP Networks are part of The Advent Gospel Promotions Vereniging
Based in Rotterdam, The Netherlands
 
AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects.
 
For contact address see our website: www.agpgroup.net
For volunteer and advisement services, mail us at helpwanted@agpgroup.net
For general information about AGP, mail us at info@agpgroup.net
 
AGP respects all copyright owners there respected works. If you feel we've forgotten to acknowledge you please mail us.