11 Het belang van gezondheidsbeginselen

(1909) 9T 158-160
24.
Mij is getoond dat de beginselen die ons zijn geschonken in de begintijd van de boodschap, vandaag nog net zo belangrijk zijn als toen, en net zo gewetensvol dienen te worden nageleefd. Sommigen hebben het licht dat over de kwestie van ons dieet is gegeven, nooit gevolgd. Het is nu tijd om het licht van onder de korenmaat vandaan te halen, en het met heldere, lichte stralen te laten schijnen.

De beginselen voor gezond leven zijn van grote betekenis voor ons als individu en voor ons als volk.

Iedereen wordt nu onderzocht en op de proef gesteld. Wij zijn in Christus gedoopt. En als wij ons aandeel leveren, door afstand te doen van alles wat ons zou kunnen neerhalen en ons zou kunnen maken tot wat wij niet behoren te zijn, dan zullen wij de kracht ontvangen om in Christus op te groeien, die ons levend hoofd is, en wij zullen het heil van God zien.

Slechts wanneer we de beginselen van gezond leven ook werkelijk begrijpen, kunnen we ons volledig bewust worden van de kwalijke gevolgen die voortkomen uit een verkeerd dieet. Zij die, na het inzien van hun fouten, de moed hebben om hun gewoontes te veranderen, zullen ontdekken dat voor het hervormingsproces een strijd nodig is en veel volharding. Echter, wanneer de juiste smaak zich eenmaal heeft gevormd, dan zullen zij zich realiseren, dat het gebruik van voedsel dat zij vroeger als ongevaarlijk beschouwden, langzaam maar zeker de basis legde voor spijsverteringsstoomissen en andere ziektes.


(C) 2020 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken